hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Időtlen jellemrajzok – Charles Dickens és az internet kora

2017. 04. 27.
Mi értelme van a 21. században egy 19. században íródott regényt olvasni? Nemhogy internet, de még televízió és rádió sem létezett akkoriban. Nem voltak telefonok, az emberek gyalogosan, lóháton, vagy lovaskocsival közlekedtek. A Facebook és az Instagram, a Star Wars és a Marvel, az űrutazás és a mesterséges intelligencia korában mitől lenne releváns Charles Dickens és a viktoriánus Anglia világa?

Dickens félelmetesen ismerte és nagyon meg tudta rajzolni az emberi karaktertípusokat. Ezek az emberi vonások pedig mit sem változnak az évszázadok során.

Ez teszi annyira életszerűvé Dickens alakjait. Az olvasó hamar asszociálni kezd: a kortalan karakterekben felismerjük saját kortársainkat is. Nézzünk néhány példát az angol írókolosszus keresztény világnézeti alapokon nyugvó bölcsességeiből a Kis Dorrit című regényéből…

A Kis Dorrit egy lánynak és családjának a története, akik nyomorban élnek, de hatalmas vagyont örökölve bekerülnek a fényűző, viszont képmutató elit világába.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!