hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hűtlenség vámszedői
Magyarországon is megjelent a botrányos társközvetítő

2014. 08. 18.
„Cégünk a leghíresebb márkanév a hűtlenség és a házasoknak szóló társkeresés területén” — ezzel a meg­hök­kentő szöveggel hirdeti magát egy újabb félrelépést ajánló társkereső portál. A tisz­tességtelen szolgáltatást megbízhatóan nyújtó „világszerte megbecsült” cég immár a második debütáns a hazai piacon. A kommunikációs igazgató szerint a súlyos hazugságra épülő házasságok megjavulnak — ugyanakkor maga bevallottan monogám kapcsolatban él hosszú ideje, és sokként érné, ha a párja félrelépne.

A nyár a társkeresők egyik főszezonja. A klasszikus profilú cégek mellett egy ideje Magyarországon is megjelentek a kifejezetten házasok vagy elkötelezett párkapcsolatban élők számára, „alkalmi” hetero- és homoszexuális kalandokat egyaránt kínáló portálok. A teljes inkognitót ígérő nemzetközi cégek közül immár a második debütált a múlt héten hazánkban, melynek kommunikációs igazgatója, Christoph Kraemer szerint pár nap alatt már 2 ezer jelentkezőjük volt. Mint azt a Borstól a HVG-ig lenyilatkozta, ők nem escort-szolgáltatásokat nyújtanak, náluk nem üzleti alapon, hanem kölcsönös beleegyezéssel, érzelmi alapon keresnek úgymond alkalmi felüdülést a boldogtalan emberek. A diszkréció garanciája szerinte az, hogy egyik fél sem akar kilépni a meglévő kapcsolatából, és felmérésük szerint a tagok 85 százalékának a házassága javult is – bár az nem derül ki, hogy hányan válaszoltak a kérdésre a 27 millió regisztrált felhasználóból. Szerinte a hűtlenséget nem ők találták fel, és senkit sem lehet erre rávenni, ha nem akarja.

Kraemerék cége 12 éve működik 41 országban, 27 millió regisztrált taggal, ami állítólag 5 másodpercenként eggyel nő, bár ilyen ütemben már 75 milliónál kellene tartaniuk. A kommunikációs igazgató szerint a hagyományos társkeresőkben a tagok 30 százaléka házas, ami rengeteg bonyodalomhoz vezet – az ő esetükben azonban nyílt lapokkal játszanak, félreértés kizárva, a tagok nem ismerősi körben lépnek félre, ezért biztosan inkognitóban maradnak.

A 30 százalékos arányt eltúlzottnak tartja Móczár Rudolf, a hazai legnagyobb társkereső portál marketingigazgatója. „A Randivonalon a regisztrált házas felhasználók aránya alig haladja meg az 5 százalékot, így túlzónak érzem a 30 százalékos arányt. A férfi társkeresőink 7,5 százaléka, a női társkeresőink pedig alig 6 százaléka jelölte meg adatlapján, hogy „nem független” vagy „házas, de külön él”. Elvétve kapunk csak visszajelzést társkeresőinktől, hogy a „házas”, mint családi állapot eltitkolásra kerülne, így ez biztosan nem érint tömegeket” – tájékoztatta lapunkat Móczár. Hozzátette: a több mint 2,5 milliós regisztrált taggal rendelkező, 15 éve működő Randivonal alapvetően a komoly párkapcsolatokat kereső felhasználókat vonzza, első számú célközönségét is a 30 év feletti, komoly szándékú egyedülállók jelentik. A tagság 82 százaléka komoly kapcsolatot keres, és 56 százaléka férfi.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!