hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Senki többet?!

2017. 12. 07.
Manapság sokan gondolkodnak azon, mibe fektessék megtakarításaikat. Vannak, akik mernek a tőzsdén kockáztatni, de vannak, akik a biztonságot keresik. Akik a műtárgyakat, festményeket választják befektetésül, jobb, ha előtte tanulmányozzák ezt a piacot.

 

Az aukciós házak már évszázadok óta közvetítik a műkincseket, művészeti alkotásokat, ékszereket a gyűjtők és befektetők felé. Néhány közülük, például az angol Sotheby’s vagy a Christie’s már komoly hírnevet vívott ki magának, és nemzetközi hálózatot épített ki. Az aukciós házak száma az utóbbi évtizedekben Magyarországon is megszaporodott.

Mielőtt bárki belépne erre a piacra, nem árt figyelembe vennie, hogy a műtárgyak nem a gyorsan megtérülő befektetések közé tartoznak. Sokszor évtizedekbe is telhet, mire profittal el lehet adni őket, az igazán értékes, eredeti darabok pedig igen drágák. Ezért mindenképpen hosszú távon kell gondolkodnia annak, aki ilyen tárgyakból kíván portfóliót építeni magának, és azt is tudnia kell, mit érdemes vásárolni. Az aukciós házak kiválasztásakor érdemes meggyőződni arról, hogy milyen az adott cég reputációja, hány sikeres árverést bonyolított már le, milyen színvonalú a katalógusa. Utóbbiakat érdemes már előre tanulmányozni, és ellátogatni egy árverésre is, hogy megtapasztaljuk annak egyedi hangulatát, a licitálás izgalmát.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!