hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Irány a hóvirág­tenger

2017. 03. 30.
Végre elindult a „hóvirágzás” az Alcsúti Arborétumban. Egészen pontosan március 3-ától március idusáig várják a látogatókat. Fagyosabb idő azonban késleltetheti is a hóvirágok elnyílását.

Az odalátogatót nem mindennapi látvány fogadja: hektárnyi területen sűrű hóvirágszőnyeg borítja az angolpark déli részét, de elszórtan az egész területen látható. Remek lehetőség hóvirágok mögé bújni, és fotózkodni a nem szokványos háttérrel. Erre valahogy mindenki ösztönösen ráérez. Letérni az ösvényről elviekben tilos, de nem ritka a hóvirágok között lapuló fotós.

Itt található Magyarország legnagyobb hóvirágmezeje, de találhatunk itt krókuszokat és még csak zöldellő nárciszokat vagy éppen kibújó tulipánokat is. Egyszóval lépten-nyomon tavaszi virágokkal borított, csodaszép erdőben sétálhatunk. Érdemes ellátogatni ide a tavasz folyamán, de egész napos programra készüljünk. Az itt dolgozók szerint a nyári szentjánosbogaras túra a legizgalmasabb.

A József nádor herceg alapította angolpark területén valaha kastély, medve-, baba- és pálmaház is volt. A kastély egy rejtélyes tűzvészben leégett, de a medveházba bebújhatunk. Lakóinak csak hűlt helyét találhatjuk már, úgyhogy biztonságos.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!