hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kiszűrhetők-e az ámokfutók?
Interjú Elek Józseffel, az IBA (International Bodyguard Association) hazai igazgatójával

2013. 03. 21.
A legtöbb ember úgy gondolja, ő sosem válhat egy ámokfutás áldozatává, így aztán azon sem töri a fejét, mit tenne, ha ez mégis bekövetkezne. Amikor azonban tanulóknak tartok biztonsági tréninget, azt tapasztalom, hogy nagyon is foglalkoztatja őket az iskolai erőszak, az áldozattá válás témája, de nem kapnak releváns válaszokat.

Magyarország milyen mértékben veszélyeztetett az iskolai ámokfutások tekintetében?

– Arra hajlok, hogy semmivel sem kisebb vagy nagyobb hazánk veszélyeztetettsége, mint más európai országoké. Ez ugyanis attól függ, hogy egy adott társadalmat mennyire fertőzött meg az erőszak, és hogy az egyéneket milyen mértékben kondicionálják az erőszakra. Ebben kevesebb szerepet játszik a családban, oktatási intézményekben, munkahelyen ható szocializáció, mint a média által bemutatott erőszak, illetőleg a videojátékok.

Ez azt jelenti, hogy mindenki, aki erőszakos filmeket néz vagy akciójátékokkal játszik, potenciális gyilkos?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!