Zelenszkij tanácsadója szerint Orbán gyűlöli Ukrajnát, Magyarország pedig össze akarja omlasztani az uniót
Kemény szavak az elnöki tanácsadótól
Zelenszkij tanácsadója szerint Orbán gyűlöli Ukrajnát, Magyarország pedig össze akarja omlasztani az uniót

Fotó: Youtube / TV21 Ungvár

2022. 09. 19.
Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó vasárnap este kőkemény kritikát fogalmazott meg a magyar miniszterelnök tevékenységéről közösségi oldalán. Orbán Viktor legutóbb szerbiai látogatásán fogalmazott meg kritikát az unió szankciós politikájával szemben. 

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

A Twitter-bejegyzést az Index vette észre, és a következő áll benne: 

„Orbán Viktor azt mondja, hogy harcol a Moszkva elleni szankciók feloldásáért. Nevezzük nevén a dolgokat! Magyarország a trójai faló, amely az unió összeomlására törekszik az európai adófizetők kárára.

Orbán gyűlöli Ukrajnát, és orosz világról álmodik Európában. Az EU-nak kellene talán finanszíroznia ezt az aknamunkát?”

– írta Podoljak.

 

Orbán Viktor legutóbb szerbiai látogatásán fogalmazott meg kritikát a szankciós politikával szemben. A kormányfő hangsúlyozta:

"nekünk nagyon komoly károkat okoznak ezek a szankciók, ezek nekünk rosszak, fájdalmasak, rengeteg pénzbe kerülnek, és azzal fenyegetnek, hogy a sikereink egy tekintélyes részét, amit az elmúlt tíz évben elértünk, felemésztik".

Közölte: az a szankció, amit ma "a nyugatiak kitaláltak", nem szolgálja Magyarország érdekét, "sőt rendkívül súlyos veszedelmet jelent a számunkra". Az egészben pedig az a leginkább aggasztó, hogy "miközben megyünk bele az egyre súlyosabb gazdasági válságba", teljesen nyilvánvaló, hogyha a szankciókat hatályon kívül helyeznék, a helyzet azonnal javulna - vélekedett. Hozzáfűzte: tehát nemcsak arról van szó, hogy "egy nagy, fájdalmas intézkedéssorozatot szenvedünk el", hanem, hogy

egyetlen mozdulattal ezt vissza lehetne csinálni

Orbán Viktor kijelentette: ezért mindig amellett fog érvelni, hogy olyan szankciókat ne alkalmazzon az Európai Unió, amelyek itt, Közép-Európában, jobban fájnak, mint annak, akivel szemben alkalmazzák.

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!