Világgazdasági Fórum: ne legyenek autók magántulajdonban
Az autók közhasználatba bocsátása után következhetnek majd a magánotthonok is
Világgazdasági Fórum: ne legyenek autók magántulajdonban

Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum elnöke.(Youtube/World Economic Forum)

2022. 07. 29.
Nemrégiben nyilvánosságra hozta a Világgazdasági Fórum (WEF) azt a javaslatát, melynek a célja úgy csökkenteni a nemesfémek és fosszilis üzemanyagok iránti globális keresletet, hogy megszüntetik a magántulajdont.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szervezet már évekkel ezelőtt olyan jövőt vizionált 2030-ra, melyben nincs helye a magántulajdonnak, mégis mindenki boldog, a transzplantációkhoz a szerveket 3D-nyomtatóval fogják létrehozni, az emberiség sokkal kevesebb húst fog fogyasztani, mert ez jót tesz a környezetnek, és egymilliárd ember lesz kitelepítve a klímaváltozás miatt.

A szervezet legutóbbi elképzelése szerint megszüntetnék a magánszemélyek gépkocsi-tulajdonjogát, vagyis senkinek nem lenne saját autója, ehelyett az emberek közösen használnák a gépkocsikat.

A WEF azzal indokolja a magántulajdon megszüntetésének szükségességét, hogy

a fosszilis energiahordozókról a megújuló erőforrásokra történő átálláshoz nagy mennyiségű olyan fémekre lenne szükség, mint a kobalt, a lítium és a nikkel. Ezeknek a kritikus fémeknek a hiánya pedig megnövelné a tiszta energia-technológiák költségeit.”

A WEF szerint a nyersanyaghiányra nem a még több bányászat a megoldás, hanem az emberek gondolkodását kell megváltoztatni, mert Angliában például csak az idő átlagosan 4 százalékában használják az autókat.

A megoldás a szerzők szerint az lehet, hogy az emberek “eladják az autóikat, gyalogolnak, vagy közösen használják a kocsikat” a már jelenleg is működő autómegosztók mintájára, ahol a felhasználók az alapján fizetnek, hogy hány órán át használták a járműveket.

A szervezet azonban még ennél is tovább ment, és azt írta, hogy az autók közhasználatba bocsátása után következhetnek majd a magánotthonok is.

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) is úgy látja, hogy a kormányoknak “ki kell szorítaniuk” az embereket a saját gépkocsijaikból, mert a magánautók a leginkább felelősek a károsanyag-kibocsátásért. Az ügynökség szintén radikális megoldást szorgalmaz: megtiltatná a fosszilis üzemanyaggal működő autók használatát.

(Post Millennial / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!