„Utolsó pillanat, hogy megálljanak” - Schiffer András a Szájer-botrány következményeiről
„Utolsó pillanat, hogy megálljanak” - Schiffer András a Szájer-botrány következményeiről

Forrás: Youtube/ATV

2020. 12. 03.
Orbán Viktor egyik legközelebbi harcostársa, a Fidesz alapító tagja az ereszcsatornán menekült Brüsszelben a rendőrök elől egy homoszexuális orgiáról, kábítószerrel a táskájában. A Heteknek nyilatkozó Schiffer András szerint Szájer József bukása „időzített bomba volt”, ami után a Fidesznek meg kell állni, ha nem akar zuhanó spirálba kerülni.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Bár Szájer József végül kilépett a Fideszből és tettét Orbán Viktor is határozottan elítélte („Amit tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele… cselekedete nem elfogadható, és nem védhető”), úgy tűnik, Szájer József és a Fidesz is először úgy kalkulált, hogy „megúszható” az EP-képviselő brüsszeli drogos szexpartin történt részvétele. 

Schiffer András úgy véli, amennyiben igaz az, hogy a botrány összefügg az Európai Unióval zajló vitával, akkor az komoly nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet a magyar szolgálatok működésével kapcsolatban is.

„Ugyanakkor, ha a Fidesz az elmúlt hónapokban az identitáspolitikai kérdésekben – függetlenül attól, hogy ebben a konzervatív oldalnak akár igaza van-e – nem folytat egy olyan törvényalkotási gyakorlatot, amely a melegek és transzneműek megalázásáról szól, akkor meggyőződésem, hogy ez a botrány nem szólt volna ekkorát” – véli a volt országgyűlési képviselő.

A botrány olyan időpontban történt, amikor nyilvánvalóan nagyon komoly érdeket sért Orbán Viktor uniós politikája:

„Szerintem ez az utolsó pillanat, amelyben jó volna átgondolni, hogy egy ilyen helyzetben, amikor a geopolitikai környezet általában is kedvezőtlenül alakul a kormány szempontjából”.

Schiffer András szerint a gyűlölet belpolitikai célú felhasználása nem pusztán erkölcstelen, de időzített bomba is egyben.

„Két nap után még nem tudjuk, de könnyen lehet, hogy ez az időzített bomba már fel is robbant. Nem biztos még, de megindulhat egy lefelé tartó spirál. Rég láttam ilyen nevetségesnek és kaotikusnak a Fidesz kommunikációját” – tette hozzá Schiffer András.

További nyilatkozatok, elemzések a brüsszeli botrányról a Hetek legfrissebb, pénteken megjelenő számában.

hetek
Előfizetői nyereményakció


 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!