Lépre csalták Szájert? Újra megszólalt a szexorgia szervezője
Nem érdekli a politika, mégis részletes adatokat közöl a lengyel és magyar politikusokról
Lépre csalták Szájert? Újra megszólalt a szexorgia szervezője

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix/Hetek-grafika

2020. 12. 03.
A Fidesz hátországát és a 2022-es választás kimenetelét jelentősen befolyásolhatja a Szájer-ügy – megtörve a magyar-lengyel tengely erejét az Európai Unióban. 

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

A Hetek címlapsztorijában részletesen írtunk a Szájer-botrány várható politikai következményeiről. Egy évek óta Brüsszelben élő, az Európai Parlament munkájára és az uniós döntéshozatali folyamatokra is rálátó elemző úgy fogalmazott lapunknak, hogy az EP-képviselők erkölcsi kihágásait többnyire nem politikai-, hanem magánügyként kezelik a politikai riválisok.

Szerinte ez az oka annak, hogy a Szájer-ügynek is jóval nagyobb a belpolitikai mint az uniós visszhangja, és úgy véli, hogy a botrány legfeljebb minimális mértékben befolyásolhatja a Fidesz és az Európai Néppárt viszonyát, a jogállamisági vitát pedig egyáltalán nem.

Egy másik olvasat szerint viszont, ha az uniós döntéshozatalt közevetlenül nem is befolyásolja a Szájer-ügy, a hazai belpolitikát annál inkább: márpedig a Fidesz esetleges választási bukása értelemszerűen megtörheti a magyar-lengyel uniós tengely ellenállását.

Mindez azért érdekes, mert már a botrány kipattanásakor felmerült, hogy titkosszolgálati akció állhat Szájer lebukása mögött. Elsőként Vona Gábor vetette fel, hogy

„az uniós vétó körüli botrány miatt vadászta le valamelyik (német?) titkosszolgálat Orbán brüsszeli parancsnokát”. 

Szakmailag megalapozottabb, de ezzel egybehangzó következtetésre jutott Földi László, az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója, aki a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott:

„Azt valószínűsítem, hogy titkosszolgálati művelet áldozata lett a magyar politikus, aki mint célszemély nyilván maga is tett azért, hogy ilyen helyzetbe kerüljön.”

Szerinte a magyar politikusról minden titkosszolgálat tudta, hogy a nemi identitását tekintve hová tartozik, milyen közösségeket látogat. Vélhetően egy hasonló körökben mozgó ismerőse – megbízást teljesítve – egyszerűen elhívta a buliba, amely a karanténszabályok megsértése miatt illegálisnak minősült, így a rendőrségi eljárás kézenfekvő volt.

Földi szerint az extasy tablettákat beletehették Szájer hátizsákjába.

Úgy véli, az időzítést, a magyar–lengyel vétó miatti érdekellentétek magyarázzák, „a média pedig furcsa módon csupán Szájer József könnyed beazonosítását tette lehetővé”, a bulin részt vevő diplomaták kiléte homályban maradhat.

„A politikus lépre csalása egy igen komoly jelzés volt valahonnan, hogy vigyázat, sokat tudunk rólatok”

– fogalmazott az egykori hírszerző.

A téma kapcsán meglehetősen érdekes a szexorgia szervezőjének, a 29 éves David Manzheley-nek a szerepe, aki az eset kipattanása óta a "buli" illegális mívolta ellenére készséggel – arccal, névvel – nyilatkozik minden érdeklődő sajtónak, újabb és újabb részleteket csepegtetve.

Legújabban az Onet című lengyel lapnak arról beszélt – a 24.hu szemléje szerint –, hogy rendszeres vendégek nála közszereplők, köztük politikusok is, számos országból, de a leggyakoribb vendégek a lengyelek és a magyarok. Azt állította, hogy kilenc fideszes látogatta az összejöveteleit, akik közt EP-képviselők és hazai politikusok is vannak. A lengyelek közt pedig vannak a konzervatív kormánypárt, a PiS tagjai is, családos emberek, akik kifejezetten diszkréciót kértek, mert nem szeretnék, ha kiderülne, hogy melegorgiákon vesznek részt.

Korábban egyébként Manzheley azt nyilatkozta, hogy őt nem érdekli a politika, illetve nem ismerte Szájer Józsefet, az egyik legjelentősebb magyar EP-politikust – kérdés, hogy akkor honnan vannak ilyen pontos információi a lengyel és magyar képviselőkről.

Stummer János, a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke korábban közölte: a jövő heti ülésen napirendre kerül a politikus ügye, és Szijjártó Péter is kérdezhetik a tagok a Szájer-ügyből következő esetleges nemzetbiztonsági kockázatokról és más országok titkosszolgálatainak lehetséges beavatkozásairól.

hetek
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!