Újabb amerikai tornát kényszerül kihagyni Djokovics oltatlansága miatt
Újabb amerikai tornát kényszerül kihagyni Djokovics oltatlansága miatt

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 03. 06.
Koronavírus elleni oltatlansága miatt az idén sem indulhat el az Indian Wells-i és miami teniszviadalon a világelső Novak Djokovic.

A szerdán rajtoló kaliforniai szupertorna – amelyet az ötödik Grand Slamnek is hívnak – szervezői közölték: a 22-szeres GS-bajnok visszalépett, mivel hiába igényelt különengedélyt, az Egyesült Államok hatóságai megtagadták tőle a beutazást. Djokovic helyére a grúz Nikoloz Baszilasvili ugrik be.

A beutazási kérelem megadását még a floridai szenátor is megadta volna, azonban a Joe Bidenhez elküldött kérelme süket fülekre talált. A szenátor még a levelet is nyilvánosságra hozta, amelyben külön elbírálást kért a teniszezőnek.

A 35 éves Djokovic tavaly sem vehetett részt a márciusi két 1000-es kategóriájú, egyaránt másfél hetes amerikai versenyen.

Az Egyesült Államokban jelenleg május 11-ig van érvényben az a szabályozás, amely szerint csak beoltott személyek léphetnek be az országba,

így az US Openen várhatóan részt tud majd venni a szerb klasszis.

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!