Új törvényt fogadtak el Spanyolországban, az abortuszellenes orvosokat kiteszik a szakmai bizottságokból
Új törvényt fogadtak el Spanyolországban, az abortuszellenes orvosokat kiteszik a szakmai bizottságokból

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 12. 19.
Elfogadta a spanyol képviselőház az új abortusztörvényt, így a 16-17 éves lányok kérvényezhetik a terhességmegszakítások végrehajtását, és nem fog ehhez kelleni beleegyezés a szüleik részéről.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a spanyol kormány abortuszról szóló törvényjavaslata szerint megszűnik a három napos kötelező gondolkodási idő is, ami alatt eddig megváltoztathatták a nők az abortuszra vonatkozó öntésüket.

A törvény szerint az egészségügyi dolgozóknak nyilatkozniuk kell arról, hogy hajlandóak-e elvégezni az abortuszokat, és a terhességmegszakítások végrehajtását elutasító orvosok egy listára kerülnek, melyen a lelkiismereti okok miatt abortuszt megtagadó egészségügyi dolgozók szerepelnek, és eltávolítják majd őket azokból a bizottságokból, melyek a terhességmegszakítások jogosságáról döntenek a magzat 14. hetes koráig.

A hivatalos statisztikák szerint Spanyolországban százezer abortuszt hajtanak végre évente, és a közvélemény-kutatások szerint az ország lakosságának többsége támogatja a terhességmegszakításokhoz való jogot, csak a katolikusok és az evangéliumi keresztények tiltakoznak az abortusz ellen.

(Evangelical Focus / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!