Új demokrata párti kihívó Joe Biden ellen
A minnesotai képviselő szerint az elnök túl öreg
Új demokrata párti kihívó Joe Biden ellen

Dean Phillips demokrata párti képviselő, elnökjelölt-aspiráns(Youtube/NBC)

2023. 10. 27.
Dean Phillips minnesotai képviselő bejelentette, versenybe száll Joe Biden elnökkel szemben a demokrata párt 2024-es jelöltségéért.

Phillips, aki milliárdos üzletemberként az egyik leggazdagabb kongresszusi képviselő, kampányindítójában elmondta, hogy nagyra értékeli Biden elnöki teljesítményét, de szeretne azoknak a hangja lenni, akik szerint 

a 80 éves elnök fizikai és szellemi állóképessége nem alkalmas egy második ciklushoz. 

Phillips azt is elmondta, hogy sokáig várt, „átadja-e Joe Biden a stafétabotot valakinek”, de mivel ez nem történt meg, úgy érezte, hogy lépnie kell - írja a Fox News

Már be is nyújtotta a szövetségi választási bizottsághoz az induláshoz szükséges papírokat, és elérhető a www.dean24.com kampány honlapja is.

„Ez a választás a jövőről szól. Itt az ideje, hogy újra felépítsük országunkat, és a sokszínűségünket felhasználva erősebbek legyünk. Itt az ideje, hogy helyre tegyük Amerikát” - mondta Phillips a közösségi médiában csütörtök este közzétett induló videóban.

Pénteken Phillips már kampánygyűlést is tart New Hampshire-ben, abban az államban, amelyben az évszázados hagyomány szerint az első demokratapárti előválasztást tartják. 

A felmérések többsége szerint jelenleg Donald Trump volt elnök néhány százalékponttal legyőzné Joe Bident, ha ma lenne a választás.

A további elnökjelöltek közül a legismertebb Robert F. Kennedy, a hajdani elnök unokaöccse, aki akár a szavazatok 15-20%-át is megszerezheti, viszont függetlenként indul, így megoszlanak a vélemények arról, hogy az elitellenes, erőteljesen oltáskritikus ügyvéd a demokratáktól vagy a republikánusoktól vinne-e el több voksot. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!