Tennessee kormányzója aláírta: többé nem kötelezhetők a tisztviselők az azonos nemű párok összeadására
Tennessee kormányzója aláírta: többé nem kötelezhetők a tisztviselők az azonos nemű párok összeadására

Facebook/Gov. Bill Lee

2024. 02. 28.
Tennessee államban egy új törvény lehetővé teszi a köztisztviselők számára, hogy megtagadják a közreműködést az azonos nemű párok házasságkötésekor, amennyiben azzal vallási, illetve lelkiismereti okokból nem értenek egyet. 

Bill Lee, Tennessee republikánus kormányzója még múlt szerdán írta alá a 878-as számú törvényt, melyet a tennessee-i szenátus 27-5 arányban hagyott jóvá a hónap elején, miután a képviselőház 74-22 arányban elfogadta.

A jogszabályt az összes republikánus képviselőházi képviselő, és egyetlen demokrata politikus támogatta.

A törvényjavaslat szövege kimondja, hogy

„Egyetlen személy sem kötelezhető a házasságkötési (eljárás) lebonyolítására, ha lelkiismereti vagy vallási meggyőződése alapján ellenzi a házasságkötés lebonyolítását.”

A jogszabály egyúttal módosítja a Tennessee Code Annotated több szakaszát is, amely az államban a házasságkötés ceremóniájának követelményeit taglalja. 

A Tennessee-i Közgyűlés Költségvetési Felülvizsgálati Bizottságának költségvetési jegyzete egyébként megállapította, hogy „a javasolt jogszabály várhatóan nem lesz jelentős hatással a Tennessee államban megkötött házasságok számára, sem a kiadott házassági engedélyek számára; ezért az állami vagy helyi önkormányzati költségvetésre gyakorolt pénzügyi hatás sem lesz jelentős a becslések szerint”.

(Christian Post / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!