Teljes összeomlás: az európaiak mindössze 10 százaléka hisz abban, hogy Ukrajna még legyőzheti Oroszországot
A görögök hiszik legkevésbé
Teljes összeomlás: az európaiak mindössze 10 százaléka hisz abban, hogy Ukrajna még legyőzheti Oroszországot

Forrás: Facebook/Volodymir Zelensky

2024. 02. 22.
Tizenkét európai ország lakosságának körében végzett felmérést az Európai Külkapcsolati Tanács (ECFR) azzal kapcsolatban, hogy mit gondolnak az orosz-ukrán háború kimeneteléről. A kutatást még a mostani nagy vereség, az avgyijvkai visszavonulás előtt készítették - de az eredménye így is lehangoló ukrán szempontból.

A válaszadóknak mindössze 10 százaléka gondolja úgy, hogy Ukrajna le tudja győzni Oroszországot. Igaz, abban is csak 20 százalékuk hisz, hogy Oroszország végül le fogja győzni Ukrajnát. A legoptimistább állásponton a lengyelek, svédek és portugálok voltak - de még a köreikben sem éri el a 20 százalékot az ukrán győzelemben reménykedők aránya.

A legkevésbé a görögök (2%), illetve a magyarok (4%) hisznek Ukrajna háborús sikerében. A legtöbb válaszadó inkább egyfajta kompromisszumos befejezésre várnak. 

A meglepő az, hogy mindezek ellenére 31 százalék gondolja úgy, hogy továbbra is támogatni kellene Európának Ukrajnát a megszállt területek visszaszerzésében.

(444/Pesti Srácok)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!