Szomorú statisztika: több mint 350 ezren hagyták el tavaly a protestáns egyházat Németországban
Szomorú statisztika: több mint 350 ezren hagyták el tavaly a protestáns egyházat Németországban

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 03. 09.
Először fordult elő Németországban, hogy 380 ezren hagyták el a protestáns egyházat egyetlen év alatt, és a számuk meghaladta a halálozás miatti létszámcsökkenést is.

A németországi evangélikus egyház (EKD) létszáma tavaly 380 ezerrel lett kevesebb, és a közösséget elhagyók aránya 35 százalékkal nőtt 2021-hez képest.

Tavaly 365 ezren hunytak el az egyház tagjai közül, és először haladta meg a keresztény közösségből távozók száma a halálozás miatti létszámcsökkenést.

Jó hír azonban, hogy a keresztelkedések száma harmadával nőtt 2022-ben, vagyis már visszatért a pandémia előtti időszak arányaihoz.

A német lakosság 23 százaléka tartozik az EKD-hoz, azonban folyamatosan csökken a létszáma: 2007-ben még csaknem 25 millióan vallották magukat az egyház tagjának, tavaly viszont már csak 19,1 millióan.

A német fő protestáns egyházhoz ma már sokan csak névlegesen tartoznak, egy 2019-es felmérés szerint a tagjainak a 33 százaléka nem is hitt Istenben, és a protestánsok 24 százaléka saját elmondása szerint a reinkarnációt is igaznak tartotta.

(Evangelical Focus / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!