Felmérés: csökkent a családok gyülekezeti aktivitása a pandémia óta
Felmérés: csökkent a családok gyülekezeti aktivitása a pandémia óta

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 11. 16.
A családok 40 százalékának esetében visszaesett a gyülekezeti részvétel a covid-járvány óta – derül ki egy felmérésből.

A Liverpool Hope University és a Keresztény Oktatást Kutató Nemzeti Intézet (NICER) kutatása szerint a vasárnapi istentiszteleteken való részvétel már „kevésbé prioritás” a felmérésben részt vevő családok számára, de a hit otthoni gyakorlása fontosabbá vált, mint korábban.

A megkérdezett gyülekezetvezetők hasonló tendenciáról számoltak be, és úgy látják, hogy a közösségükbe járó családok csaknem fele (48 százalék) kevésbé aktív a gyülekezetében, mint a pandémia előtt.

A felmérés szerint a családok fele úgy érezte, hogy nem részesült megfelelő gyülekezeti támogatásban a járvány alatt, és a szülők 40 százaléka nem kapott eszközöket ahhoz, hogy a gyermekei hitét építse.

Minden megkérdezett szülő arról számolt be, hogy nehéz volt a lezárások után a gyülekezetbe való visszatérés. Sokan közülük úgy érezték, hogy a közösség kevésbé toleráns már a gyermekek felé”

- áll a felmérésről készült jelentésben.

A kutatásból az is kiderült, hogy a családok és a keresztény közösségek vezetői teljesen máshogy látják a pandémia során nyújtott támogatást: a gyülekezetek vezetőinek kétharmada elmondása szerint támogatta a családok otthoni hitéleti tevékenységeit, és ennek ellenére is jelentősen lecsökkent a gyülekezeti aktivitásuk a járvány miatt.

(Christian Today / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 100 nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!