Felmérés: az emberek majdnem fele nem volt boldog az elmúlt két évben
Sokan már azt is elfelejtették a járvány alatt, hogy mit jelent boldognak lenni
Felmérés: az emberek majdnem fele nem volt boldog az elmúlt két évben

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 06. 16.
Az Oracle felmérése azt vizsgálta tizennégy különböző országban, hogy mi az emberek véleménye a humorról, a reklámokról és az elmúlt két évről.

A kutatás szerint az emberek 45 százaléka már több mint két éve egyáltalán nem érezte boldognak magát, 25 százalékuk pedig arra sem emlékszik, hogy mit jelentett igazán boldognak lenni, ezért igyekeznek új módokon keresni a boldogságot.

Az emberek az egészségükre, a kapcsolatokra és a különböző élményekre teszik a legnagyobb hangsúlyt, hogy megtalálják a boldogságot, de a humornak is fontos szerepe van az életükben.

Az Z- és Y-generációba tartozók több mint 90 százaléka szerint sokkal több vicces reklámra lenne szükség, hiszen az ilyen hirdetésekre sokkal jobban emlékeznek.

A felmérés során megkérdezett cégvezetőknek azonban a 95 százaléka nem mer humort használni az ügyfelekkel folytatott kommunikáció során, és a cégeknek kevesebb mint a 20 százaléka törekszik a vásárlók megnevettetésére a reklámjaiban.

Elég kemény két éven vagyunk túl, és a világ minden táján híján vagyunk a boldogságnak. Nagyon nagy szükségünk van olyan élményekre, melyek mosolyt csalnak az arcunkra és megnevettetnek, és ebben a reklámok is tudnak segíteni”

- nyilatkozta Gretchen Rubin írónő, a felmérés egyik készítője.

(Oracle / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!