Szomorú hír: meggyilkolta a Hamasz a háromgyermekes magyar-izraeli édesapát, aki eltűnt október 7-én
Sokáig lehetséges túszként tartották nyilván
Szomorú hír: meggyilkolta a Hamasz a háromgyermekes magyar-izraeli édesapát, aki eltűnt október 7-én

Forrás: Osnat Weiss

2024. 01. 01.
Bejelentette a Beeri kibuc, hogy az október 7-e óta eltűntként nyilvántartott Ilan Weiszt, a magyar állampolgárságú háromgyermekes édesapát még aznap megölték a települést elözönlő terroristák. 

Az 56 éves férfit lehetséges túszként tartották nyilván csaknem három hónapon át, miután a holttestét sokáig nem találták meg a hatóságok. A családja aznap reggel negyed 8 óta nem látta, miután a kibuc vészhelyzeti egységének tagjaként riasztották a terrortámadás során

Most azonban a település vezetése bejelentette, a férfit megölték még aznap a támadás során. Feleségét, Shirit és legfiatalabb lányát, Nogát elrabolták aznap a Hamasz fegyveresei. Ők a túszalku során, 50 napnyi rabság után szabadulhattak ki Gázából.

A Hetek Ilan testvérétől úgy értesült, hogy a család augusztusban még Magyarországon nyaralt, mindössze pár héttel a végzetes terrortámadást és emberrablást megelőzően. 

Október 7-én a szintén magyar származású (de nem állampolgár) Amir Weiszt (Ilan testvére) is megölték a dzsihadisták a feleségével együtt, miközben az otthonuk biztonsági szobájában rejtőztek el. 

(Times of Israel)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!