Száznál is többen megfertőződtek a Bethel Church teológiai főiskoláján
Szigorú intézkedéseket hoztak a további koronavírusos-megbetegedések elkerülésére
Száznál is többen megfertőződtek a Bethel Church teológiai főiskoláján

Forrás: Tripadvisor

2020. 10. 09.
Megugrott a covidos esetek száma az elmúlt két hétben az észak-kaliforniai Shasta megyében, így komolyabb óvintézkedések jönnek. Kiugróan sok fertőzést regisztráltak a Bethel helyi evangéliumi keresztény főiskolán, ahol 123 diáknál illetve tanárnál mutatták ki a koronavírust, illetve egy rehabilitációs intézményben is, ahol összesen 80-an fertőződtek meg. 

A Shasta megyei egészségügyi tisztviselők szerint a Bethel School of Supernatural Ministry-n (Természetfeletti Szolgálat tanszékén) tapasztalt góc is hozzájárult a helyi covidos esetek megugrásához, melynek következtében új szintre emelték az éttermeket, bárokat, színházakat és üzleteket is érintő korlátozásokat. 

“Elég szerencsések voltunk, hogy relatíve alacsony számú esetet regisztráltunk a járvány során. Most azonban az elmúlt két-három hét során nagyon nagy növekedést tapasztaltunk, aminek a Bethel School of Supernatural Ministry 123 fertőzöttje is részét képezte.”

Megtették a szükséges óvintézkedéseket

A főiskola szóvivője, Aaron Tesauro kijelentette, tisztában voltak azzal, hogy mi zajlik az intézményben, és gyorsan reagáltak a fertőzés hírére, hogy minimalizálják annak továbbterjedését. 

Nyilatkozatában világossá tette, hogy a főiskola, ami több ezer tanulót fogad évente, online oktatásra állt át a múlt héten és törölte szabadtéri istentiszteleteit is erre a hétre vonatkozóan, amit kültéren, sportpályán tartottak volna. Emellett mindenkit arra kértek, hogy ha olyan személlyel kerültek kapcsolatba, aki elkapta a Covid-19-et, maradjon otthon, önkéntes karanténban. 

A szóvivő hozzátette, hogy az iskolába beiratkozóktól 14 napos karantént és negatív Covid-tesztet kérnek a tanév megkezdése előtt. A tanároknak, diákoknak pedig arcmaszkot kell viselniük, távolságot kell tartaniuk a kampuszon, illetve napi hőmérésen kell átesniük érkezéskor.

A főiskola kijelentette, mindenben teljes mértékben kész együttműködni az egészségügyi hatóságokkal a járvány mihamarabbi megfékezése érdekében.

(AP/Premier)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!