A Bethel Church bevette a Golden Gate hidat - dicsérettel tiltakoznak a "némító" rendeletek ellen
Sean Feucht egészen Washingtonig viszi a harcot
A Bethel Church bevette a Golden Gate hidat - dicsérettel tiltakoznak a "némító" rendeletek ellen

Forrás: Twitter/Hold the Line

Az “Engedj dicsőíteni” elnevezésű rendezvényén közel négyszázan gyűltek össze a kaliforniai Golden Gate hídon a múlt héten, hogy Newsom kormányzó gyülekezeti éneklést és kántálást betiltó rendelete ellen békésen, Istent dicsérve demonstráljanak. 

A Bethel Church dícséretvezetője, Sean Feucht hasonló rendezvények és politikai aktivizmusba kezdett, röviddel azután hogy közösségi oldalán szót emelt a közösségi media és politikai vezetők által a dícséretet célzó kampány és cenzúra ellen.

Ahogy arról korábban írtunk, George Floyd halálát követően Feucht és más pásztorok Minneapolisba és St Louisba utaztak, hogy szabadtéri ima- és dicséret-összejöveteleket tartsanak. Az azokról Instagramra feltöltött videókat azonban a közösségi media felület valamilyen relytélyes oknál fogva cenzúrázta, és “ártalmas tartalomnak” minősítette. 

“Alapvetően minden narratíván blokkolnak azon kívül amit nyomni akarnak, ami a viszály, zavargások és erőszak népszerűsítése. Arról pedig nem hajlandóak hírt adni, hogy a trauma helyszínein emberek összegyűltek, hogy reményt, gyógyulást, helyreállást és megbékélést hozzanak.”

 

- írta a történtekkel kapcsolatban akkor Feucht, hozzátéve, csoportják igazából az tüzelte fel a cselekvésre, mikor Newsom kormányzó betiltotta az éneklést a gyülekezetekben, azonban a BLM tüntetéseken nyugodtan folytatódhatott a kántálás. 

Ennek kapcsán hívta életre végül a “Let Us Worship”, (azaz engedj dicsőíteni) petíciót, melyet már több, mint 20 ezren írtak alá. Feucht Washigton DC-be is készül, ahol folytatná a mozgósítást a szenátorok között a vallásos szabadságjogok megsértése ellen. Emellett a Bethel dicséretvezetője olyan különleges és stratégiai fontosságú helyeken szervez szabadtéri dicséretet, mint a Golden Gate híd. 

A múlt heti akción húsz rendőr jelent meg a hídon, akik az éneklő csoport aggodalmai ellenére nem ellehetetleníteni akarták a megmozdulást, hanem lezárták az utat, hogy biztosítság a zavartalan dícséret körülményeit. Többen közülük örömmel fogadták a Bethel csapatát azon a hídon, ahol a járvány alatt megnövekedett az öngyilkosok száma. 

Feuch szerint ezek a kihívásokkal teli idők a hatvanas évek végére és a hetvenes évek elejére emlékeztetnek.

"Úgy érzem egy új Jézus-mozgalom és ébredés előtt állunk, de hiszem, hogy az Egyház bátor vezetésére less szükség, hogy eljussunk oda, ahová Isten elhívott bennünket. Hiszem, hogy itt az idő a bátor vezetők megjelenésére… erre született az Egyház”

 

Mindeközben a napokban egy hónappal azután, hogy Kalifornia állama engedélyezte az üzletek, szalonok, gyülekezetek megnyitását, a fertőzöttek számának növekedése miatt Newsom kormányzó új korlátozó intézkedéseket vezetett be, melyek többek között a kaliforniai keresztények nagy részét is érintik. 

Július 13-án lépett érvénybe a rendelet, miszerint Kalifornia összes megyéjében be kell zárniuk a éttermek, mozik, állatkertek és múzeumok, valamint szórakozóhelyek beltéren működő részlegeinek. Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója egy tweetjében is közölte az ezen felüli utasításokat: 

„FRISS HÍR: Mivel a #COVID19 esetek és a kórházba szállítottak száma folyamatosan növekszik, 30 megyénkben a következő beltéri üzemeltetőket és szervezeteket késztetjük bezárásra: fitnesz-központok, istentiszteleti helyek, nem stratégiai fontosságú hivatalok, szociális szolgáltatók, fodrászatok és borbélyüzletek, bevásárlóközpontok.”

 

A fenti idézet azokra a megyékre vonatkozik, melyekben három egymást követő napon növekedett a fertőzöttek és kórházi felvételek száma, vagy csökkent a kórházi kapacitás. A kritérium Kalifornia 58 megyéjéből 30-ra vonatkozik, köztük a legnagyobb népességűekre is, mint Los Angeles, San Diego és Santa Barbara, így az állam polgárainak 80%-ára kihatással van. 

Newsom kormányzó döntését hétfőn ezekkel a szavakkal magyarázta: „Úgy látjuk, felgyorsult a vírus terjedése, ezért ránk hárul a feladat, hogy józanok legyünk és felismerjük, hogy a COVID-19 nem fog egyhamar eltűnni, legalább addig nem, míg vakcinát, vagy hatásos gyógymódot találunk rá.”

Arról továbbra sem esett szó, hogy a BLM tömegtüntetések vajon milyen összefüggésben lehetnek a fertőzésese esetek megugrott számával.

(The Stream, CBN)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!