A Bethel megagyülekezet dicséretvideóját is cenzúrázta az Instagram
A felület szerint „hamis és kártékony” volt a poszt
A Bethel megagyülekezet dicséretvideóját is cenzúrázta az Instagram

Forrás: Youtube/Bethel Music

2020. 06. 25.
Ahogy az "eltörlés-kultúrája" egyre nagyobb teret hódít az Egyesült Államokban, egyre több hitéleti tevékenység, ima, bibliai hitet kifejező posztok, videók is veszélybe kerülnek. 

A keresztény körökben világhírű, közel 800 ezer Instagram, és 470 ezer Facebook követővel bíró pünkösdi-karizmatikus Bethel Church dicséretvezetője, Sean Feucht a napokban több posztot is közzétett közösségi oldalain azzal kapcsolatban, miként cenzúrázza a Twitter, a Facebook és az Instagram zenei, dicséreteket tartalmazó videóit.

"Míg a @Facebook @instagram @Twitter erőszakos, zavargásokról és pusztításról szóló tartalmakat promotál, aktívan cenzúrázzák a dicséretet, imát, békés tüntetéseket tartalmazó posztokat, és bármit, ami nem szolgálja félelmet-keltő narratívájukat. Saját feedem és másoké is bizonyítja ezt.  #ChangeTheNarrative (#változtasdmeganarratívát)"

A megagyülekezet dicséretvezetője egy másik képernyőfelvételt is megosztott, melyet tisztán kivehető a figyelmeztetés: „Az ön története ellenkezik közösségi alapelveinkkel,” melynek következtében posztja eltávolításra is került, mivel állítólag „hamis és kártékony információt” tartalmazott. 

Egy másik esetben egy Instagram-felhasználó megpróbálta továbbosztani Feuchtot egy békés tiltakozáson mutató videót, de blokkolva lett, mivel tartalma nem összeegyeztethető „sokszínű közösségükkel.”

Feucht posztjában felháborodását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a dicséret-videó cenzúrája hogyan egyeztethető össze a vallásszabadsággal és szólásszabadsággal, miközben az Instagram saját bevallása szerint igyekszik „sokszínű közösségnek” otthont adni, és „autentikus, biztonságos terepet biztosítani az inspiráció és az önkifejezés számára”

A Bethel dicséretlvezetőt érő cenzúra Josh Hawley szenátor figyelmét is megragadta, aki támogatásáról biztosította Feucht-ot. 

A CBN News szerint az eset újabb bizonyíték arra, hogy Amerikában a hit és a vallás egyre inkább visszaszorul a közösségi felületekről, ahogy azok önkényesen döntenek arról, mi a sértő, vagy félrevezető tartalom, egyre kevesebb helyet hagyva a konzervatív, bibliai alapú gondolatok megosztásának.

(CBN)
 

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook oldalunkon megteheti:

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!