Sebestyén Balázs szerint az EU ostoba szankciói miatt elszegényednek az átlagemberek
A műsorvezető szerint „egészen durva, ami történik”
Sebestyén Balázs szerint az EU ostoba szankciói miatt elszegényednek az átlagemberek

Fotó: Youtube / ATV Magyarország

2022. 07. 18.
A rezsicsökkentés módosítása is szóba került a Rádió 1 reggeli műsorában pénteken. Sebestyén Balázs kőkeményen beleszállt az unió szankciós politikájába, ami szerinte tartós elszegényedésbe viszi az átlagembereket. 

A műsorban Sebestyén Balázs arról beszélt: az ember nem örül annak, hogy ezentúl piaci árat kell fizetni az átlagon túli fogyasztásért, ugyanakkor már régen lehetett tudni, hogy nem fenntartható a teljes rezsicsökkentés, hiszen a piaci ár sorszorosa annak, amit a lakosság fizetett. 

„Nincs kolbászból a kerítés, nincs ingyen ebéd. Ezt meg kell tanulni. Nyilván sokkszerű”

- fogalmazott. 

A műsorvezető az uniós szankciókat ostobának nevezte, amivel a „saját farkunkba harapunk”. 

„Tulajdonképpen ezeknek az európai szankcióknak leginkább az európai átlagemberek fizetik meg az árát. Mi már sokszor beszéltünk erről a műsorban, és mindenki azt gondolta, hogy mi Oroszországgal értünk egyet és a háborúval. Közben nem ezt kommunikáltuk és nem ezt mondtuk.

Azt mondtuk, hogy ennek a tartós elszegényedés lesz a vége, és itt van ez történik most jelen pillanatban”

- magyarázta Sebestyén Balázs. 

Hozzátette: „Amikor mindenki ünnepelte a szankciókat és az oroszok megbüntetését, én elmondtam, hogy ennek nagyon nagy cumi lesz a vége, és az Európai Unió politikáját az európai emberek fogják megfizetni. Ez most jelen pillanatban ez történik”. 

Szerinte ezt sokan úgy értelmezték, hogy Oroszországnak adnak igazat, holott erről szó sincs. Azt ugyanakkor továbbra is úgy gondolja, hogy EU politikája egy „borzasztó nagy zsákutca”, ami tartós elszegényedéshez vezet. „Bajban vannak az átlagemberek” – tette hozzá a műsorvezető, aki szerint „egészen durva, ami történik”. 

Sebestyén szerint az „ostoba” unió velünk fizetteti meg az Ukrajna melletti kiállását. 

(A rezsicsökkentésről és az energiaválságról szóló részt 1 óra 10 perctől tudja meghallgatni.)

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!