Rowan Atkinson: egy szabad társadalomban bármivel lehet viccelni
A humorista ismét a cancel culture-t bírálta
Rowan Atkinson: egy szabad társadalomban bármivel lehet viccelni

Illusztráció - Rowan Atkinson egy filmbemutatón.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 06. 22.
A Mr. Beant alakító színész-humorista elkötelezett híve a szólásszabadságnak, azonban úgy látja, hogy az elmúlt évtizedekben nagyon megváltozott a világ.

Atkinson szerint “a humornak az a feladata, hogy sértsen, vagy legyen benne meg a lehetőség a sértésre, és ettől nem lehet megfosztani. Minden viccnek van egy áldozata. Ez a vicc definíciója. Valakit vagy valamit vagy egy elképzelést nevetségessé tesz”.

Társadalmi pozíciótól függetlenül bárkit ki lehet figurázni, a magas beosztást betöltőktől kezdve az alsó rétegekhez tartozókig. A közösségi médiában viszont sokszor kiveszik az eredeti szövegkörnyezetből a vicceket csak azért, hogy felháborodást keltsenek vele, ezért “nem minden vicc való mindenkinek”.

“Egy normális, szabad társadalomban
bármiVEl lehet viccelődni”

- tette hozzá Atkinson

Ahogy arról korábban beszámoltunk,  Rowan Atkinson már korábban is bírálta a cenzúrát, melyet a közösségi média alkalmaz algoritmusokon keresztül.

(Irish Times / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!