Rowan Atkinson: az eltörlés kultúrája a "középkori csőcselék digitális megfelelője"
A "Mr. Bean" legendás színésze keményen nekiment a felvilágosult gondolatrendőrségnek
Rowan Atkinson: az eltörlés kultúrája a "középkori csőcselék digitális megfelelője"

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 06.
Rowan Atkinson, a “Mr. Bean” és a “Johnny English” színésze a UK Radio Timesnak adott legfrissebb interjújában keményen nekiesett az eltörléskultúrának és a "társadalmi igazságosság harcosainak", akiket egyenesen a "középkor csőcselékéhez" hasonlított. 

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

“Fontos, hogy vélemények széles spektrumával találkozzunk, ezzel szemben ami most megy az egy középkori csőcselék digitális megfelelője, ami végigsöpör az utcákon, keresve kit égethet meg."

- jelentette ki Atkinson, hozzátéve, a helyzet félelmetes mindenki számára, és őt is aggodalommal tölti el a jövőjével kapcsolatban. 

A színész az online lincselésekért a közösségi médiát okolja, ami olyan algoritmust működtet, ami "eldönti mit akarunk látni, és egy leegyszerűsített, bináris képet nyújt a társadalomról". Végül odáig fajul a dolog, hogy

"vagy velük vagy, vagy ellenük, ha pedig ellenük, 'megérdemled, hogy töröljenek'". 

Kritikájával nincs egyedül, ahogy arról már korábban több ízben beszámoltunk, Ricky Gervais is hasonlóan kemény ítéletet fogalmazott meg a "fasiszta" felvilágosult gondolatrendőrséggel kapcsolatban, ami megöli a humort. 

(NYPost/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!