Rendkívüli: keresztényeket akartak kivégezni tinédzserek Németországban az Iszlám Állam nevében
A német rendőrség időben elkapta őket
Rendkívüli: keresztényeket akartak kivégezni tinédzserek Németországban az Iszlám Állam nevében

Forrás: Bild.de

2024. 04. 12.
Tinédzser terrorsejt tervezett késelős merényletet Németországban, kifejezetten keresztény gyülekezeteket, valamint rendőröket terveztek lemészárolni. A düsseldorfi hatóságok tájékoztatása szerint még időben sikerült elkapniuk az Iszlám Államhoz köthető fiatalokat. 

Már letartóztatásban van az a négy fiatal Németországban, akik gondos előkészületeket tettek arra, hogy késelős, illetve lövöldözős merényletet hajtsanak végre keresztény gyülekezetek és rendőrök ellen az Iszlám Állam nevében. 

A hageni rendőrség még időben elkapta a 16 éves Albina H.-t, és a 13 és 15 év közötti lányokat Münchenből és Düsseldorfból, akik mind dicsőítették az Iszlám Államot a privát online felületeken. Az egyik lánynak német és marokkói útlevele is volt, Düsseldorfban élt a szüleivel, akik szintén nem voltak ismeretlenek a német rendőrség előtt. Édesapjával szemben már 6 éve is indítottak nyomozást azzal a gyanúval, hogy pénzadományokat gyűjt az Iszlám Állam számára. 

Húsvétkor mészároltak volna

A házkutatások során a rendőrség megtalálta a fegyvereket, a lefoglalt készülékeken pedig azt a chatszobát, amelyen részletesen is kitervelték, hogyan tervezik végrehajtani a támadást. E szerint az volt a céljuk, hogy a "hitetleneket" lemészárolják a gyülekezetekben, és a rendőrállomásokon. A lehetséges helyszínként pedig Dortmundot, Düsseldorfot és Kölnt jelölték meg. Időpontként pedig a ramadán, illetve a keresztény húsvét jött szóba.

A szóban forgó fiatal terroristák letartóztatása ellenére, ismeretlen tinédzserek továbbra is használták a chatszobát a merényletek kitervelésére - két személyt eleinte nem sikerült azonosítania a rendőrségnek, végül rájuk bukkantak - a 15 éves Julius S.-re és a 16 éves Yusa P.-re. Egyikőjüket sem ismerték korábban a hatóságok. Ők két nem konkretizált tervet dolgoztak ki, melynek keretében szintén templomokat, zsinagógákat, bárokat és sportklubokat vettek volna célba Iserlohn városában. Ők nem késsel, hanem a Molotov-koktélokkal és lőfegyverekkel terveztek lecsapni a "hitetlenekre".

Az azonosításukban a hatóság közlése szerint a letartóztatott tinédzserek semmilyen segítséggel nem szolgáltak. 

(Bild)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!