Rendkívüli: a WHO engedélyezte a Sinopharm vészhelyzeti használatát
Rendkívüli: a WHO engedélyezte a Sinopharm vészhelyzeti használatát

Forrás: Hetek

2021. 05. 07.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) péntek délután bejelentette, engedélyezik a kínai Sinopharm Covid-19 elleni oltását 18 éven felülieknek. 

Tedrosz Gebrejeszusz péntek délután bejelentette, hogy a kínai oltással együtt már hat oltóanyagnak adták meg a vészhelyzeti engedélyt, amivel tulajdonképpen azt ismerték el, hogy a vakcina hatásos a koronavírus elleni küzdelemben. 

 

Az Európai Unióban először Magyarország vezette be a kínai oltást, a tömeges oltást február végén kezdték meg a magyar hatóságok. Az ellenzéki pártok többsége szkepszissel fogadta az elfogadást, többen azt szorgalmazták, hogy csak az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott oltóanyagokat használjuk, ám az EMA-nál nincs folyamatban az oltás engedélyezése. 

A héten egyébként már közzétette a WHO az állásfoglalását a kínai oltásról, amelynek lényege az, hogy a szer rendkívül hatékony a 60 év alattiak körében, ám afelett nincsen elég információjuk még az oltás hatékonyságáról. 

(Twitter)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!