A Sinopharm vakcina hatékonysága mellett szól egy rangos orvosi szaklap cikke
A Lancet szerint a kínai oltóanyag a dél-afrikai mutáns ellen is véd
A Sinopharm vakcina hatékonysága mellett szól egy rangos orvosi szaklap cikke

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 04. 20.
A The Lancet rangos orvosi szaklap a napokban jelentetett meg egy cikket melyben két kínai oltóanyagról, köztük a BBIBP-CorV kódjelű Sinopharm vakcináról is értekezett, melynek hatékonyságát számos támadás érte a közelmúltban.

Az oltóanyag hatékonyságát a kutatók a dél-afrikai mutáción is tesztelték két klinikai vizsgálat keretében. A résztvevők 24 szérummintájában, melyből 12-őt Sinopharmmal, 12-őt pedig a másik kínai vakcinával oltottak be, úgy tapasztalták, hogy mindben kimutatható a semlegesítő hatás a vírusvariánssal szemben. 

A szaklap korábban az orosz Szputnyik vakcinát is vizsgálta, mellyel kapcsolatban egy húszezer fős mintán végzett kutatás után úgy találták, 91, 6 százalékos hatékonyságú a koronavírus ellen.

Menczer: jó hír, hogy egy világhírű szaklap nem kérdőjelezi meg az oltóanyag hatásosságát

A világ legtekintélyesebb orvosi szaklapja, a The Lancet állt ki a kínai Sinopharm-vakcina mellett - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn a közösségi oldalán.

Menczer Tamás a bejegyzésben megosztott videóban

jó hírnek nevezte, hogy a szaklap nem kérdőjelezi meg az oltóanyag hatásosságát, hanem azt állítja, hogy az egyik legveszélyesebb mutáns ellen is hatásos.

Úgy fogalmazott: azért is kell beszélni erről, mert a múlt héten néhány nap alatt az "oltásellenes baloldal" 70 cikkben támadta a kínai vakcinát, "és mind hazugság volt". 

Az államtitkár azt kérte: senki se higgyen az oltásellenes hangoknak, és fogadja el a felkínált vakcinát.

(The Lancet/Mandiner/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!