Elmondta az operatív törzs, hogy kell-e változtatni a kínai vakcina alkalmazásán
Nemzetközi sajtóhír lett abból, hogy a Sinopharm vakcinája elvileg nem annyira hatékony, mint gondolták
Elmondta az operatív törzs, hogy kell-e változtatni a kínai vakcina alkalmazásán

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 04. 12.
Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs szokásos tájékoztatóján elmondta, hogy nem változtatnak a kínai vakcina alkalmazásán. 

Ezt csak akkor fogják megtenni, ha a gyártó, vagy a hivatalos közlés ezt deklarálja

- fogalmazott a tiszti főorvos. Müller Cecília leszögezte, hogy azért nincs ok a változtatásra, mert "mindegyik vakcinánk bőven megfelel a WHO-követelménynek, ami 50 százalék fölötti hatékonyságot ír elő."

Félreértelmezték a kínai járványügyi vezető szavait?

A Sinopharm vakcina felhasználásáról a kérdés annak kapcsán merült fel, hogy elterjedt a sajtóban a hír, hogy egy kínai járványügyi vezető elismerte, hogy a "kínai fejlesztésű vakcinák alacsony hatékonysággal védenek a koronavírussal szemben." 

Kao Fu később egy kínai lapnak nyilatkozva elmondta, hogy félreértelmezték a mondatait, mivel ő arra a világszerte folyó tudományos törekvésre utal, ami a vakcinák hatékonyságának emelését hivatott elérni. A nyilatkozatában azt szerette volna hangsúlyozni, hogy több olyan kezdeményezés is felmerült, amellyel növelni lehetne a hatékonyságot - ilyen például a beadott oltások számának növelése. 

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!