Rákkutatási áttörést hozhat egy magyar gimnazista felfedezése
Seitz Erik az áttétes daganatos betegségek gyógymódját kutatja a Semmelweis kutatócsoportjában
Rákkutatási áttörést hozhat egy magyar gimnazista felfedezése

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 04. 27.
Áttörést hozhat a rákkezelésben a Semmelweis Egyetem kutatócsoportja legfiatalabb, gimnazista tagja, a 17 éves Seitz Erik felfedezése, egy új fehérje, ami lehetséges gyógyszercélpont is lehet - derült ki az RTL Klub hiradójából.

A pannonhalmi gimnazista már hároméves kora óta orvos szeretne lenni, aki olyan esetekkel foglalkozik, melyekkel mások nem. Tavaly januárban került kapcsolatba a rákkutatással, és beválogatták egy nemzetközi kémiai torna magyar delegációjába, majd a Semmelweis Egyetem egyik speciális kutatócsoportjába is.

Iskola után napi 4-5 órán keresztül kutatja a daganatos megbetegedéseket és gyógymódjaikat, illetve konkrétan azt, hogyan lehet megelőzni a rákos áttétek kialakulását. Emellett zenére és sportra is időt szakít.

A közelmúltban olyan fehérjét fedezett fel, mely áttörést hozhat a rákkutatásban:

"Egy új fehérjét találtam, ami egy lehetséges gyógyszercélpont. Fontos megjegyezni, hogy ez csak számítógép-alapú adat, úgyhogy még gyakorlatban is alátámasztásra szorul."

Felfedezését biotechnológiai vállalt is megvizsgálja, hogy eldöntse, érdemes-e továbbfejleszteni és kezelésben hasznosítani, a tesztelés azonban még évekig is elhúzódhat.

A teljes riportot itt tekintheti meg:

 

(RTL/Hetek)

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!