Öt embert megöltek egy LMBTQ-szórakozóhelyen, Biden fegyvertilalmat sürget
Öt embert megöltek egy LMBTQ-szórakozóhelyen, Biden fegyvertilalmat sürget

illusztráció( Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2022. 11. 21.
A támadó fegyverek betiltását sürgette az amerikai elnök a Colorado állambeli lövöldözés nyomán, amelyben egy fegyveres öt embert megölt és mintegy 25 embert megsebesített egy éjszakai LMBTQ-szórakozóhelyen Colorado Springsben.

Colorado Springsben vasárnapra virradóan nyitott tüzet a támadó a klub vendégeire egy puskából. A 22 éves támadót, aki jelenleg kórházban van, a szórakozóhely vendégei tartóztatták fel.

Joe Biden a Fehér Ház internetes oldalán megjelent közleményben azt írta, hogy a fegyveres erőszak változatlanul kiemelt módon érinti az LMBTQ-közösséget, és ez a fenyegetés növekszik, különösen a transznemű nők ellen.

Meg kell szüntetni az egyenlőtlenségeket, amelyek hozzájárulnak az LMBTQ-emberek elleni erőszakhoz

- áll az elnöki közleményben. 

Joe Biden szerint az idén életbe lépett, a fegyverviselést szigorító, fegyverbiztonságról szóló törvény három évtizede a legjelentősebb ilyen jogszabály, de többet kell tenni a támadó fegyverek betiltásának törvénybe iktatásával.

(Hetek / MTI)
  

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!