"Orwelli tempó" - nem adják ki a választási eredményeket vitató szenátor a Big tech zsarnokságáról szóló könyvét
Kiadója szerint Josh Hawley republikánus szenátor műve "veszélyezteti a demokráciát és a szabadságot"
"Orwelli tempó" - nem adják ki a választási eredményeket vitató szenátor a Big tech zsarnokságáról szóló könyvét

Forrás: Youtube/Senator Josh Hawley

2021. 01. 08.
Josh Hawley republikánus szenátor "A Big tech zsarnoksága" című könyvének kiadását megtagadta a Simon & Schuster kiadó csütörtökön, röviddel a Capitolium ostroma után, mivel az szerintük "súlyosan veszélyezteti" a demokráciát és a szabadságot. Hawley szerint a döntés "nem is lehetne ennél orwellibb".

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

A republikánus szenátor tagja volt annak a csapatnak, amely tiltakozott a Joe Biden győzelmét megerősítő elektori szavazatok érvényesítése ellen. Könyve, mely a techóriások amerikai szabadságra veszélyt jelentő tevékenységét mutatja be, 2021 júniusában jelent volna meg.

A szerdai Capitoliumi káosz után azonban kiadója, a Simon & Shuster kihátrált a megegyezésből.

"Miután szemtanúi voltunk a felkavaró, halálos kimenetelű zavargásnak szerdán Washington D.C.-ben... úgy döntöttünk töröljük Josh Hawley szenátor könyvének kiadását."

A kiadó hozzátette, nem könnyen hozták meg a döntést, de, bár kiadóként mindig is feladatuk lesz a különböző hangoknak és véleményeknek való helytadás, "nagyobb, köz felé irányuló állampolgári kötelességüket is komolyan veszik", és emiatt nem tudják támogatni "Hawley szenátor szerepét a demokrácia és szabadság veszélyeztetésében".

A szenátor, aki nem vett részt az ostromban, csak aggályainak adott hangot a választások tisztaságával kapcsolatosan Twitter-bejegyzésben válaszolt a döntésre:

"Nem is lehetne ennél orwellibb.

A Simon &Schuster azért törli a szerződésemet, mert választóimat képviseltem, és a Szenátus emeletén vitát folytattam a választói integritásról, mellyel kapcsolatosan most úgy döntöttek lázadásként definiálják újra. Hadd fogalmazzak világosan: ez a vita nem csak szerződésről szól. Közvetlen támadás az alkotmány első kiegészítése ellen."

A szenátor hozzátette, nem fogja hagyni, hogy az eltörlés kultúrájáé legyen az utolsó szó, bíróságra viszi az ügyet.

"Most már csak jóváhagyott beszédet lehet közzétenni. Ez a baloldal arra törekszik, hogy töröljön mindenkit, akit nem hagy jóvá. Minden erőmmel harcolni fogok az eltörlés kultúrája ellen. Majd találkozunk a bíróságon. "

Josh Hawley szenátor nem először kerül célkeresztbe politikai nézetei miatt. A hétfői napon az Antifa megtámadta házát Washington D.C.-ben, fenyegetve feleségét és újszülött kislányát is.

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!