Őrizetbe vették a rendőrök Gérard Depardieu-t
Párizsban
Őrizetbe vették a rendőrök Gérard Depardieu-t

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2024. 04. 29.
Szexuális zaklatás gyanúja miatt őrizetbe vették Gérard Depardieu francia színészt Párizsban. A férfit mostanáig több mint egy tucat nő vádolta meg szexuális zaklatással.

Ismét Hetek Közéleti Klub, aktuális témákkal: Mire számítsunk Ukrajnában és a Közel-Keleten? Hogyan készüljünk a jövőre? Szakértőkkel és teológusokkal beszélgetünk korunk legégetőbb kérdéseiről. Az eseményre a [email protected] címen tudnak regisztrálni. Részletek ITT.

A 75 éves filmsztárt hétfőn reggel idézték be kihallgatásra egy párizsi rendőrőrsre - közölte írja a BFMTV televízió nyomán a BBC. A beszámoló szerint két nő ügyében két különálló vád miatt hallgatták ki Depardieu-t. Az egyikükkel 2014-ben, a másikukkal pedig 2021-ben dolgozott együtt egy filmforgatásokon.

A színész egyelőre nem állt a sajtó elé az üggyel kapcsolatban, korábban viszont tagadta a szexuális erőszakkal kapcsolatos más vádakat. Egy tavaly közzétett nyílt levélben azt állította, hogy

„Soha, de soha  nem bántalmaztam nőt.”

A 2021-es incidensben érintett nő azt állítja, hogy a bántalmazás a következő évben bemutatott Les volets verts (A zöld zsalu) című film forgatásán történt. Ügyvédje a BFMTV-nek elmondta, hogy ügyfele „egy folyosón haladt át, ahol Depardieu úr ült, (aki) megragadta őt, a lábai közé szorította, és egészen a melleiig megtapogatta a testét. Teljesen tehetetlennek érezte magát, képtelen volt kiszabadulni ebből a csapdából.”

A sztár ellen 2020-ban is vádat emeltek Charlotte Arnould színésznő 2018-as állítólagos megerőszakolása miatt, amely ügyet mostanáig nem sikerült lezárni. Egy másik ügyben Hélène Darras színésznő vádolta meg a francia férfit, az ügyészség viszont elévülés miatt ejtette a vádat.

(BBC / Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!