Orbán: használhatatlan a lágy, puhány, uniszex megközelítés a politikában
A miniszterelnök szerint a nyugat-európai országok a gyenge vezetőket preferálják
Orbán: használhatatlan a lágy, puhány, uniszex megközelítés a politikában

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

2021. 10. 15.
Határvédelemről, a negyedik hullámról, a növekvő rezsiről és puhány, nyugat-európai politikáról szólt Orbán Viktor szokásos, péntek reggeli interjúja a Kossuth-rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. 

A miniszterelnök a járvány negyedik hullámával kapcsolatban kijelentette, hogy „lassan bekeríti az országot.”

Leszögezte, jó példával szeretne elöljárni, ezért hamarosan megkapja a harmadik oltást, ami „felér egy életbiztosítással”, majd hozzátette, bár jó, ha van a zsebünkben maszk, úgy véli, illúzió, hogy a maszkviselés megvédi az embert a megbetegedéstől, hiszen arra csak az oltás képes.

A migrációval kapcsolatban Orbán Viktor kijelentette, Nyugat-Európában azért bevándorlókkal akarják pótolni a népességcsökkenést, mert

nem bíznak saját magukban és feladták a reményt, hogy a saját nemzetük asszonyai és férfiai ezen a népesedési demográfiai válságon úrrá tudjanak lenni.

A miniszterelnök kiemelte, a magyar fiatalok még harcolnak, akarnak gyerekeket, csak minden akadályt el kell mozdítani ennek az útjából. Ha sikerrel jár ebben a kormány, akkor nem lesz szükség migránsok betelepítésére, tette hozzá. 

Orbán kitért a brüsszeli észjárásra is, melyben „van valami, ami a mi fejünkből hiányzik”. Véleménye szerint nem elégednek meg a szabadságukkal, azt is akarják, hogy az ő döntéseik legyenek az egyedüli jók, amiket el kell ismerni és át kell venni.

Megismételte, hogy Magyarország nem akar kötelező migrációs kvótát, és több országgal

már szerveződik az ellenállás, mint Dávidok Góliát ellen.

A rezsiharc eredményét meg kell védeni - hangoztatta Orbán Viktor. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy Brüsszel árat emelne az áram és az üzemanyag esetében is azzal az indoklással, hogy klímavédelmet kell folytatni. A klímavédelem jó dolog - jegyezte meg Orbán Viktor hangsúlyozva, hogy

annak költségeit nem a lakossággal, hanem a károsanyag-kibocsátó nagy cégekkel kell megfizettetni.

Ehhez, jegyezte meg, az árszabályozási rendszer átalakítása, a spekulációs elemek kiküszöbölése szükséges, megemlítve, nem szabad a pénztőkét beengedni erre a területre, mert abból baj származik.

Kiemelte: Bécsben vagy Berlinben kétszer, háromszor annyit fizetnek az emberek a villanyért, a gázért, mint Budapesten.

Emlékeztetett arra, a 2010-ben felállt kormány egyik első küzdelme a Brüsszellel éveken át vívott rezsiharc volt, megemlítette: piaci árak esetén évente 380-400 ezer forinttal fizetne többet a mostaninál egy átlagos magyar család.

Véleménye szerint Brüsszel ahelyett, hogy beismerné a hibát, további áremelésre készül a klímavédelemre hivatkozva. Leszögezte, hogy Magyarország egyetért a klímavédelmi célokkal, de a szennyező cégekkel kell megfizettetni a pluszköltségeket. 

„Ha a rezsiár nő, meg kell fékezni, és meg kell védeni a családokat”

– mondta.

Végül Orbán kijelentette, hogy használhatatlan „a lágy, puhány, unisex megközelítés a politikában”.

Leszögezte, hogy a nyugat-európai országokban olyan kultúra alakult ki, hogy nem iránymutatást vagy vezetést várnak egy politikustól, hanem intézmények vezetését, és munkájuk menedzselését. 

A miniszterelnök szerint abból indulnak ki, hogy „egy erős vezetőből baj is lehet, tehát jobb egy gyenge vezető”. Rámutatott ugyanakkor, hogy amikor a dolgok rosszul mennek, amikor Magyarországon háromszorosára nő a szerb határon a migrációs nyomás, akkor „nem lehet a hagyományos mókuskereket taposva megoldást találni.”

"Virágcsokrokkal, plüssmacikkal és fogadóbizottságokkal nem lehet megvédeni a határt.”
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!