Orbán-fotót tépett ketté egy ukrán rapper a Sziget színpadán
Orbán-fotót tépett ketté egy ukrán rapper a Sziget színpadán

Fotó: Youtube / Catalin Caba

2022. 08. 16.
Kőkemény politikai állásfoglalás volt Alina Pash ukrán rapper hétfő délutáni koncertje a Szigeten, aki korábban majdnem lemondta a fellépését amiatt, mert oroszok is felléphettek a fesztiválon. 

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin kézfogását megörökítő fényképet tépett ketté egy ukrán előadó a koncertjén a Szigeten – írja a Telex. A portál szerint Alina Pash hétfői előadása kőkemény politikai kiállás volt Oroszországgal szemben, 

a koncert előtt azt skandáltatta a több száz fős közönséggel, hogy „Shame on Russia!”, később pedig a lebombázott Mariupolról, összedőlt épületekről és sebesült gyerekekről jelentek meg képsorok a kivetítőn. Egy ponton pedig ukrán fiatalok videóüzeneteit vetítették le a fesztiválozóknak.

A Telex megjegyzi, hogy az európai trendekkel ellentétben a Sziget nem mondta le az orosz előadók fellépését, ahogy fogalmaztak: továbbra is a béke mellett állnak ki, és elítélik az orosz agressziót, de nem lesz kulturális embargó. 

Alina Pash múlt héten színtiszta cinizmusnak nevezte, hogy Ukrajna támogatása mellett legimitálják az orosz előadókat is. A Facebookon azt írta, komolyan fontolgatta, hogy lemondja a szigetes koncertjét, de végül arra jutott, hogy nagyobb veszteség lenne Ukrajnának, hiányozna az ország hangja egy ekkora fesztiválról, miközben az oroszokét lehet hallani.

(Hetek / Telex)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!