Orbán egyetlen kommenttel rövidre zárta a Hosszú Katinka-vitát
Rengetegen támadták online a magyar úszót a gyengébb olimpiai szereplése miatt
Orbán egyetlen kommenttel rövidre zárta a Hosszú Katinka-vitát

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka / MTI/Kovács Tamás

2021. 07. 28.
Már napok óta komoly össztűz alatt van Hosszú Katinka többszörös olimpiai bajnok magyar úszó, miután a várakozásokhoz képest eddig gyengébb teljesítményt nyújtott az olimpián. A támadásokra reagálva előbb a szövetségi kapitány, majd maga az olimpikon, később aztán a miniszterelnök is reagált. 

"Egyszer bajnok, mindig bajnok. Akinek a tiszteletére egy olimpián egyszer is fölvonták a nemzeti lobogót, mindig a mi hősünk marad. 🇭🇺🇭🇺🇭🇺"

- írta kommentben Orbán Viktor Hosszú Katinka posztja alá. 

A magyar miniszterelnök az úszó azon posztjára reagált, amelyben Hosszú Katinka arról írt, hogy ugyanolyan méltósággal veszi ezt a jelenlegi olimpiai szereplést, mint a korábbi csillogóbb sikereket. Mindenkinek megköszönte a támogatást és a kiállást. 

Korábban a szövetségi kapitány is megszólalt az ügyben, úgy fogalmazott, az ő felelőssége az például, hogy Katinkát jelölték 200 méter pillangón is, amelyről később vissza kellett lépnie versenyszám-ütközés miatt. Sokan azt fogalmazták meg kritikában, hogy ez az utolsó másodperces visszalépés már a második olimpián történik meg, ami megfosztotta az indulás lehetőségétől például a számban szintén esélyes Jakabos Zsuzsannát. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!