„Nincs az a naptej, ami megvédene” – Ukrajna azt üzeni az orosz turistáknak, hiba volt a Krímbe utazni
„Nincs az a naptej, ami megvédene” – Ukrajna azt üzeni az orosz turistáknak, hiba volt a Krímbe utazni

Fotó: Twitter / Defense of Ukraine

2022. 08. 12.
Az ukrán védelmi minisztérium szerint óriási hibát követnek el azok az oroszok, akik Törökország vagy Kuba helyett a Krímbe mennek nyaralni.

Gúnyos Twitter-posztban üzent a Krímbe készülő orosz turistáknak az ukrán védelmi tárca:

„Azt tanácsoljuk a nagyra értékelt orosz vendégeinknek, hogy ne látogassanak az ukrán Krímbe, hacsak nem vágynak kellemetlenül forró nyári vakációra. Mert nincs az a napkrém, ami megvédi őket a felszálló füsttől a megszállt területeken”

– írta a minisztérium a közösségi oldalán. 

A posztban egy videót is közzétettek, amiben vidám zene szól, miközben török és kubai tengerpartokat mutatnak, mint az oroszok számára ajánlott utazási célpontokat. Majd következik a felirat: „Te a Krímet választottad. Nagy hiba”.

Ezt követően Robbanások láthatók, egy menekülő család, és egy síró orosz nő, aki arra panaszkodik, hogy nem akarja elhagyni a Krímet. 

Mint ismert, az utóbbi napokban hatalmas robbanások rázták meg az oroszok által 2014-ben annektált félszigetet. Kedden robbanássorozat történt a krími Novofjodorovka melletti reptéren. Moszkva állítása szerint egy repülőgép-lőszert tároló raktárban történtek a detonációk, amik a tűzvédelmi szabályok megsértése miatt következhettek be, repülőkben nem esett kár.

Jurij Ihnat, az ukrán légierő vezérkarának szóvivője azonban azt állítja: legalább tíz orosz repülőgép semmisült meg. A robbanások után olyan felvételek jelentek meg a közösségi médiában, amelyeken tűzoszlopokat, hatalmas füstöt lehetett látni a terület felett. Más felvételek megsemmisült harci gépeket mutattak, azt állítva, hogy a videók a helyszínen készültek. 

A harcoló felek jelentéseit és a közösségi médiában közzétett tartalmak valódiságát nem lehet független forrásból ellenőrizni.

Egy ukrán tábornok azonban a Krím-félsziget visszafoglalását ígérte az RBK-Ukrajina hírügynökségnek nyilatkozva a robbanások kapcsán.

"Vissza fogjuk foglalni a Krímet, ahogy Herszont, Luhanszkot és Donyecket is"

- hangoztatta Dmitro Marcsenko. A tábornok az Oroszországot és a Krím-félszigetet összekötő híd megsemmisítésével fenyegetett.

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!