Nem lenne szabad hasznot húzni ebből a tragédiából: nyílt levélben reagált a támadásokra Melania Trump
A First Lady elítélte a capitoliumi erőszakot, és kiállt a szólásszabadság védelme mellett
Nem lenne szabad hasznot húzni ebből a tragédiából: nyílt levélben reagált a támadásokra Melania Trump

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 11.
Donald Trump leköszönő elnök videóüzenete után Melania Trump, a first lady levélben búcsúzott el, értékelve az elmúlt négy évet, kitérve a capitoliumi erőszakra, az azt követő személyes támadásokra, valamint az egység, a civilizált gyógyulás és a szólásszabadság alapvető értékének megőrzésére is.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Donald Trump búcsúvideóját itt érheti el.

Melania azzal kezdte nyílt levelét, hogy méltatta az amerikaiak összetartását a "láthatatlan ellenség", a Covid-19 elleni harcban, ami a világ minden nemzetében emberi életek elvesztéséhez, gazdasági visszaeséshez és az elszigeteltség negatív következményeihez vezetett.

"First lady-jükként inspiráló volt közelről végignézni, hogy nagyszerű nemzetünk polgárai mit meg nem tettek egymásért, különösen akkor, amikor a legsebezhetőbbek voltunk... Sok személyes történetet vittem haza a szívemben" - fogalmazott Melania Trump. 

A leköszönő First lady ezek után részvétet nyilvánított a capitoliumi zavargások során életüket vesztők, Ashli Babbit amerikai légierős veterán, Benjamin Philips, Kevin Greeson, Rosanne Boyland és Brian Sicknick and Howard Liebengood capitoliumi rendőrök családjainak. 

"Imádkozom, hogy vigasztalást és erőt találjanak ebben a nehéz időben."

Kitért arra is, hogy amellett, hogy elkeserítik a múlt heti események, szégyenletesnek tartja, hogy "ezeket a tragikus eseményeket pletykák, indokolatlan személyes támadások, hamis és félrevezető vádaskodások övezik" személyére irányulóan, olyan emberek részéről, akiknek "önző céljaik vannak".

 

Holott Melania szerint ennek az időszaknak egyedül az ország és polgárainak gyógyulásáról kellene szólnia.

"nemzetünknek civilizált módon kell gyógyulnia. Senki ne értsen félre, abszolút elítélem a capitoliumi erőszakot. Az erőszak sohasem elfogadható."

A leköszönő First lady, minden bizonnyal a férjét érintő közösségi média tiltási hullámra reagálva aláhúzta a szólásszabadság értékének fontosságát is.

"Amerikaiként büszke vagyok arra, hogy szabadon kifejezhetjük véleményünket, anélkül, hogy üldöznének érte. Sokat végzetes áldozatot hoztak azért, hogy megvédjék ezen jogot.

Ennélfogva az ország minden polgárát arra kérném, hogy álljon meg egy pillanatra és a dolgokat minden perspektívából gondolja végig."

Melania Trump felszólított mindenkit, vessen véget az erőszaknak, soha ne vegye egy ember bőrszínét vagy politikai meggyőződését agresszióra vagy gonoszságra való felhívásnak, hanem hallgassa meg a másikat, arra koncentrálva, ami összeköt, nem pedig arra, ami megoszt. 

Finoman utalt arra is, hogy a szenvedély és a lelkesedés inspiráló dolog, egészen addig, amíg erőszakba nem torkollik, amit semmi szín alatt nem lehet megengedni. Hiszen a természeti katasztrófák és a járvány közepette is

a kölcsönös segítségnyújtás és az együttérzés az igazi amerikai érték.

"Ezek azok a meghatározó pillanatok, amikre majd visszanézve elmondhatjuk unokáinknak, hogy empátián, erőkifejtésen, határozottságon keresztül helyreállítottuk a jövő ígéretét... hihetetlen a felelősségünk abban, hogy a jövő generációit felkészítsük, hogy mindent jobbá tegyenek, mint azelőtt volt."

Melania azzal zárta levelét, hogy kijelentette, élete legnagyobb megtiszteltetése volt First lady-ként szolgálni.

"Szeretném megköszönni azon amerikaiak millióinak, akik támogatták a férjemet és engem az elmúlt négy év során, és hatalmas hatással voltak az amerikai szellemre...

Nagyszerű nemzetünkben gyógyulásért, kegyelemért, megértésért és békéért könyörgök. Minden nap emlékezzünk arra, hogy egy nemzet vagyunk Isten alatt. Isten áldja Önöket és Isten áldja az Egyesült Államokat."

(The White House/Hetek)

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!