Napi 23 órát tölt magánzárkában a kanadai apa, aki ellenezte 13 éves lánya "férfivá alakulását"
Rob Hooglandot hat hónapos börtönbüntetésre és 30 ezer dolláros pénzbüntetésre ítélték
Napi 23 órát tölt magánzárkában a kanadai apa, aki ellenezte 13 éves lánya "férfivá alakulását"

Forrás: Youtube/Jeremiah Keenan

2021. 04. 21.
Sokkoló ítéletet kapott Robert Hoogland a napokban, az az apa, aki nem volt hajlandó elfogadni gyermeke "nemváltását", és megtagadta, hogy lányát férfiként szólítsa. Bár a férfinek azt ígérték, hogy amennyiben bűnösnek vallja magát, felfüggesztett büntetést kap majd, a bíró végül a hírek szerint meggondolta magát.

Ahogy azt korábban megírtuk, bírósági rendeletet sértett a kanadai apa, aki nemváltó műtéten átesett, immár magát férfiként azonosító  lányára nőként mert utalni. A férfi több ízben is bíróságra ment, miután tudomására jutott, hogy lánya 13 évesen nemváltó kezeléseket fontolgat, amellett érvelve, hogy ehhez mindkét szülő beleegyezésére szükség lenne.

Robert Bauman főbíró és Barbara Fisher bíró szerint az, hogy az apa nem hajlandó elfogadni tinédzser lányának döntéseit "problémás". Hozzátették, hogy

a visszafordíthatatlan transzgender kezelés nem támogatásával a gyermeknek "jelentős fájdalmat" okozott, ami törést hozott az egyébként szeretetteljes szülő-gyermek kapcsolatban, ez pedig "nem szolgálja a gyermek érdekeit".

A bíróság elrendelte tehát, hogy az apa biológiai lányára ezek után csak férfi névmásokat használjon, és eltiltotta attól, hogy a kérdésben nyilatkozzon a médiának. 

Ő ennek a felszólításnak nem tett eleget, így a kanadai hatóságok le is tartóztatták. A férfi 45 napot töltött előzetes letartóztatásban. A tárgyalást eredetileg április 12-re tűzték ki, de végül 13-ra halasztották. 

Bebörtönzésének hírére a népszerű, szókimondó konzervatív kanadai pszichológus is reagált, aki éppen a genderkérdést emberi joggá minősítő és büntetőtörvénykönyvbe is foglaló döntés (C16-os törvnyjavaslat) elleni megnyilatkozásaival vált világhírűvé:

"Ez sohasem történhet meg, mondták azok, akik riogatásnak nevezték a C-16-os törvényjavaslattal kapcsolatos álláspontomat. Olvastam a törvényt, és láttam, hogy ez épp ellenkezőleg, elkerülhetetlen."

Robert Hoogland ügyvédje, Carey Linde vádalkut kötött David Elby főügyésszel, mely szerint ügyfele bűnősnek vallja majd magát a Legfelsőbb Bíróság bizonyos, nyilatkozataira vonatkozó rendeleteinek megsértésében, és elfogadja, hogy hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéljék, melybe beszámítják a már leült időszakot. 

Az ügyészi ajánlatról a bíró hoz végleges döntést.

Hooglandhez közeli források szerint a "covid-protokollok miatt" mindeddig egy magánzárkában tartották, nem fogadhatott látogatókat, és napi néhány órát engedték csak ki mozogni.  

A tárgyalás napján a férfi bűnösnek vallotta magát, ugyanakkor elmondta:

Meg akarta osztani a világgal, hogy a lányát az iskolai transznemű program hogy csapta be, amikor rávették, hogy úgy döntsön, hogy fiúvá szeretne válni. Szerinte gyermeke túl éretlen és felelőtlen volt ahhoz, hogy megértse a szív- és érrendszeri megbetegedések, a csontkő meszesedés, a méhnyakrák, a sterilitás, a műtét és az örökös hormon-egyensúlyhiány veszélyeit és kockázatait - melyek a kísérleti hormonterápia mellékhatásai. Hozzátette:

az úgynevezett transznemű emberek nem találnak békét, de továbbra is riasztó mértékben gondolkodnak az öngyilkosságon. Tudta, hogy már késő megmenteni saját gyermekét, de úgy érezte, el kell mesélnie a történetét, hogy más családokat megmentsen ettől a tragédiától.

A bíró végül április 16-án hirdetett ítéletet. Nem találta elég szigorú büntetésnek a vádalkuban foglaltakat, hogy a 45 nap leült börtönbüntetésen túl "csak" hat hónap felfüggesztett börtönnel sújtsa a vádlottat, hiszen az "elrontaná az igazságszolgáltatást".

Hat hónap letöltendő börtönbüntetést és ezen felül 30 ezer dollárnyi bírságot szabott ki a vádlottra, melyet Hoogland a renderkezésre álló információk szerint továbbra is magánzárkában tölt.

Az ítéletre reagálva Dr. Michael Brown ismert keresztény apologéta arra kérte követőit, írjanak bátorító leveleket, és küldjék el neki a börtönbe, ahol napi 23 órát tölt cellájában a lelkiismereti fogoly.

A NEMVÁLTÁS VESZÉLYES ÜZEM

A témában hónapok óta zajlik a harc a gyermekjogok és a transzjogok védelmezői között az Egyesült Államokban. 

Arkansas lett az első amerikai állam április elején, ahol a kiskorúak nemváltó kezeléseit, műtéteit és pubertásblokkolók használatát betiltó törvényjavaslatot fogadtak el. Az állam republikánus kormányzója ugyan megvétózta ezt, a képviselőház és a szenátus azonban felülírta döntését. 

Alabama szenátusa március elején fogadott el egy törvényjavaslatot, mely betiltja a kiskorú "transznemű" gyermekek pubertás-blokkolókkal, hormonterápiával és nemváltó műtéttel való kezelését, mely alkalmazása bűncselekménynek számíthat, amennyiben a javaslatot a képviselőház is elfogadja. 

Ahogy arról a közelmúltban a Hetek is beszámolt, tavaly decemberben a brit felsőbíróság úgy határozott, hogy a 16 éven aluli, nemváltoztatáson gondolkodó tinédzserek nem elég érettek ahhoz, hogy pubertásblokkolók szedése mellett döntsenek.

A 23 éves Keira Bell nyújtott be keresetet a brit Tavistock intézet ellen, ahol tinédzser korában hormonterápiát kapott, és úgy érzi ezzel elrontotta az életét. Rendkívül örült döntésnek, melyben "a józan ész győzedelmeskedett", és ami "megvédi majd a sebezhető fiatalokat".

"Bárcsak hoztak volna ilyen döntést mielőtt beleegyeztem volna a pusztító pubertás-blokkolók kísérleti kezelésébe. Nagyon máshogy nézne ki most az életem"

- jelentette ki Bell. 

A Newsweek hasábjain februárban egy "transznemű férfi" saját történetén keresztül illusztrálta, milyen súlyos  következményekkel járhatnak a nemváltó műtétek, és miért nem kellene a gyermekeket erre bátorítani.

(Postmillennial/Massresistance/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!