Már a Newsweek is figyelmeztet a nemváltó műtétek kegyetlen következményeire
A szerzőnek azt ígérték, nőből férfivé válhat, de a beavatkozás okozta borzalmas szenvedésről nem világosították fel
Már a Newsweek is figyelmeztet a nemváltó műtétek kegyetlen következményeire

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 02. 12.
Ahogy a közösségimédia-óriások egyre több, többek között "transzpárti" nézeteiknek ellentmondó oldalt tiltanak le, váratlan forrás szólalt fel a főáram által képviselt narratívával szemben. A Newsweek hasábjain ugyanis egy "transznemű férfi" saját történetén keresztül mutatja be, milyen súlyos  következményekkel járhatnak a nemváltó műtétek, és miért nem kellene a gyermekeket erre bátorítani.

Michael L. Brown keresztény apologéta "Scott" Newgent véleménycikkét üdvözölte bátor, mély és pontos helyzetelemzéséért. 

A szerző saját történetét osztja, ugyanis hat éve az orvosi közösség elhitette vele, hogy nőből férfivá válhat. Newgent szerint azonban "minden negatívumot eltussoltak", melynek eredményeképp

borzalmas szenvedéseket élt át.

"hét műtét, tüdőembólia, stressz által kiváltott infarktus, szepszis, 17 hónapos visszatérő fertőzés, 16 körös antibiotikum-kúra, három hétig napi háromszoros intravénás antibiotikum, kar rekonstrukciós műtét, tüdő-, szív- és hugyhólyag-károsodás, álmatlanság, hallucinációk, PTSD , egymillió dolláros orvosi költség, valamint az otthon, az autó, a karrier és a házasság elvesztése."

Mindezt el kellett szenvednie, és mégsem perelhette be a felelős sebészt - részben azért, mert a transznemű egészségügyi ellátásnak nincs strukturált, tesztelt vagy széles körben elfogadott rendje.

"A műtétet követő 17 hónapos puszta túlélésem során rájöttem, hogy a transznemű egészségügyi ellátás kísérleti jellegű, és hogy az orvosi ipar széles körben ösztönzi a kiskorúakat az átalakító műtétre, részben a zsíros haszonkulcs miatt." 

Átváltozási folyamata során Newgentnek kételyei támadtak, de minden tanácsadás és orvosi vizsgálat újabb nyomást jelentett abba az irányba, hogy "kigyógyíthatják" abból, hogy "rossz testbe született". 

Szenvedéseit részletező cikke végén az író rámutat: a szülők feladata, hogy megvédjék a gyermekeket a bolond, életreszóló ballépésektől. 

Sokak számára szinte elképzelhetetlen egy ilyen trauma, de még az is, hogy a világ elé tárjunk hasonló horrorsztorit, azonban a Newsweek cikknek Brown szerint az ad különös súlyt, hogy magát férfiként meghatározó biológiai nő tollából származik, tehát nehezen lehet transzfób jelzőt aggatni rá. 

Sajnálatos tény, hogy amikor konzervatív keresztények szájából hangoznak el ugyanezek a tények, azonnal gyűlölködőnek, bigottnak és transzfóbnak bélyegzik őket, de nemcsak őket, hanem az említett életformát maguk mögött hagyó embereket is agonizáló történeteik megosztásáért.

Newgent Brown szerint szeretetből és igazságérzetétől vezérelve döntött úgy hogy kendőzetlenül leírja a valóságot, hogy

"társadalomként megértsük, mire bátorítjuk gyermekeinket, hogy a testükkel műveljenek".

Ugyanezen oknál fogva jelent meg Abigail Shrier könyve is tavaly a "Visszafordíthatatlan rombolás: a lányainkat elcsábító transzgender őrület" címmel, amit később a The Economist, a The Times és a The Sunday Times is 2021 egyik legjobb könyvének választott.

Művének reklámozását mégis megtiltotta az Amazon.

Brown szerint a vészharangot megkongatták, a figyelmeztetést kiadták. Nem csak felnőttek pusztítják műtétekkel testüket és életüket, hanem gyermekek is, és ezért a szeretet kényszerít egyre többeket, hogy felszólaljanak. 

(Askdrbrown/Newsweek/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!