Hiába küzdött átoperálása ellen, most már lányának sem hívhatja gyermekét az elkeseredett apa
A kanadai férfit azért ítélte el a bíróság, mert nőként mert utalni "transznemű" lányára
Hiába küzdött átoperálása ellen, most már lányának sem hívhatja gyermekét az elkeseredett apa

Forrás: Youtube/Jeremiah Keenan

2021. 03. 22.
Bírósági rendeletet sértett a kanadai apa, aki nemváltó műtéten átesett, immár magát férfiként azonosító  lányára nőként mert utalni. A férfi több ízben is bíróságra ment, miután tudomására jutott, hogy lánya 13 évesen nemváltó kezeléseket fontolgat, amellett érvelve, hogy ehhez mindkét szülő beleegyezésére szükség lenne.

A lány anyja támogatta a műtétet és hormonkezeléseket.

A fellebviteli bíróság végül úgy ítélt, hogy az apa nem adhat hangot tiltakozásának a lány döntésével szemben, és figyelmeztette a férfit, hogy

amennyiben megpróbál nyomást gyakorolni gyermekére annak érdekében, hogy meggondolja magát, azt családon belüli erőszaknak fogják tekinteni.

Robert Bauman főbíró és Barbara Fisher bíró szerint az, hogy az apa nem hajlandó elfogadni tinédzser lányának döntéseit "problémás". Hozzátették, hogy

a visszafordíthatatlan transzgender kezelés nem támogatásával a gyermeknek "jelentős fájdalmat" okozott, ami törést hozott az egyébként szeretetteljes szülő-gyermek kapcsolatban, ez pedig "nem szolgálja a gyermek érdekeit".

A bíróság elrendelte tehát, hogy az apa biológiai lányára ezek után csak férfi névmásokat használjon, és eltiltotta attól, hogy a kérdésben nyilatkozzon a médiának. 

A lány "átalakulása" állítólag az iskolában kezdődött, ahol pro-transzgender oktatási anyagokkal találkozott. Mivel "nemi diszfóriától" szenvedett, az iskola elkezdte férfi névmásokkal szólítani, és még új nevet is kapott a hetedikes évkönyvben, szülei tájékoztatása nélkül.

Az iskola állítólag pszichológus szaktanácsát is kikérte, aki arra bátorította a fiatal lányt, hogy kezdjen el tesztoszteront szedni, illetve beutalta endokrinológiára egy helyi kórházba.

Tavaly februárban az apa a The Federalist lapnak úgy nyilatkozott: "egy éve még tökéletesen egészséges volt a gyermekem, és ezt a tökéletes gyermeket most minden ok nélkül megváltoztatták és tönkretették."

“Soha nem lehet újra egészséges testű kislány, aminek lennie kellett volna, örökké mély hangja lesz, borotválkoznia kell az arcszőrzete miatt és soha nem lehet gyermeke"

Az apa a kormányt "államilag szponzorált gyermekbántalmazással" vádolja. 

Ahogy arról a közelmúltban a Hetek is beszámolt, tavaly decemberben a brit felsőbíróság úgy határozott, hogy a 16 éven aluli, nemváltoztatáson gondolkodó tinédzserek nem elég érettek ahhoz, hogy pubertásblokkolók szedése mellett döntsenek. Egy transznemű fiatal ugyanis beperelte az őt kezelő klinikát, mivel tinédzser kori hormonterápiájával úgy érzi elrontották az életét. 

A Newsweek hasábjain pedig a hetekben egy "transznemű férfi" saját történetén keresztül illusztrálta, milyen

súlyos  következményekkel járhatnak a nemváltó műtétek, és miért nem kellene a gyermekeket erre bátorítani.

(CBN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!