„Nagy tél lesz” – sokkoló videóval üzent Európának a Gazprom
„Nagy tél lesz” – sokkoló videóval üzent Európának a Gazprom

Fotó: Youtube / Itapirkanmaa2

2022. 09. 07.
Szomorú hangulatú videóval, félreérthetetlen módon üzen Európának a Gazprom: készüljön, mert orosz gáz nélkül kemény téllel fog szembenézni. 

Ahogy arról a Hetek is beszámolt, szombaton újra kellett volna indulni a gáztranzitnak az Északi Áramlat 1 vezetéken, ami elvileg karbantartás miatt pár napig leállt. 

Nem indult újra, nem sokkal később pedig a Kreml szóvivője már arról beszélt, hogy Európa búcsút inthet az orosz gáznak, amíg fennállnak az Oroszországgal szembeni szankciók. 

Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes pedig arról beszélt, hogy Európában a rövidlátó politika az energiapiacok összeomlásához vezetett, és a kontinensre a hidegek beálltával kiszámíthatatlan tél köszönthet.

Úgy tűnik, Moszkva nem áll le a presszionálással: legújabban a Gazprom publikált egy videót, amivel félreérthetetlen módon üzeni Európának, ha leállítják a gázszállítás, brutális tél vár a kontinensre. 

A videó alatt hallható dal – aminek a címe: „És nagy lesz a tél” – a hideg idő beköszöntéről szól. Az első képsorokon az látható, ahogy a Gazprom egyik munkatársa lekapcsolja a gázszállítást, majd jégbe borult európai városokat, lekapcsolt gázrózsát, stb. 

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!