Moszad-akció hiúsított meg egy amerikai tábornokot célzó merényletet
AZ 52 ÉVES MANSZÚR RASZULI a média információi szerint mindent beismert a kihallgatás során
Moszad-akció hiúsított meg egy amerikai tábornokot célzó merényletet

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 05. 10.
Médiaértesülések szerint az izraeli Moszad kémügynökség egy törökországi izraeli diplomatát, egy Németországban állomásozó amerikai tábornokot és egy francia újságírót célzó iráni merényletet hiúsított meg a közelmúltban. 

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A Jerusalem Post szerint az Moszad őrizetbe vette az iráni Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) egyik tagját Irán területén, majd ki is hallgatta a merénylet tervéről. A Post szerint

az 52 éves Manszúr Raszuli beismerte az izraeli kémeknek, hogy az IRGC arra utasította, hogy szervezze meg és hajtsa végre az akciót a három célszemély ellen.

A beszámoló némileg ellentmond a brit székhelyű Iran International News csatorna első jelentésének,

amely szerint az iráni ügynököt egy meg nem nevezett európai országban fogták el.

Az iráni csatorna arról számolt be, hogy a férfi a Kudsz erők, a Forradalmi Gárda tengerentúli küldetésekért felelős ágának tagja volt. Az ügynöknek állítólag 150 ezer dollárt fizettek a merényletek megszervezéséért, és siker esetén további 1 millió dollárt ígértek neki.

Az iráni hírcsatorna azt közölte, hogy olyan dokumentumok birtokába jutott, amelyek szerint a gyanúsított

európai drogkartellek felhasználásával tervezte a merényletet.

A hírek szerint az iráni ügynököt kihallgatását követően szabadon engedték.

Nem világos, hogy az állítólagos összeesküvés mikor bontakozott ki, de Izrael régóta vádolja az iráni Forradalmi Gárdát a globális terrorizmus támogatásával és az izraeliek elleni merényletek kitervelésével.

Februárban az izraeli Channel 12 News arról számolt be, hogy a Moszad az elmúlt két évben segített megállítani 12 izraeli állapolgár elleni terrortámadást Törökországban.

Amikor a múlt hónapban az aerikai szenátus külügyi bizottsága során az amerikai vezetők elleni iráni merényletekről szóló jelentésekről kérdezték, Antony Blinken külügyminiszter azt mondta a törvényhozóknak:

"Folyamatosan fenyegetik a jelen és a múlt amerikai tisztviselőit."

(CBN/Hetek)

.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!