Montana döntött: az abortuszt túlélt újszülötteknek nem jár orvosi ellátás és jogi értelemben nem is személyek
Az állampolgárok a héten döntöttek erről
Montana döntött: az abortuszt túlélt újszülötteknek nem jár orvosi ellátás és jogi értelemben nem is személyek

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 11. 10.
Montana államban egészen hátborzongató döntés született a héten lefolytatott népszavazáson: a szavazópolgárok többsége megszavazta, hogy az abortuszt túlélő és azután világra jövő újszülötteknek ne járjon orvosi ellátás, és jogi értelemben ne is tekintsék őket személyeknek.

A november 8-i népszavazáson résztvevő szavazók 47.83 százaléka (összesen 198.441 fő) montanai polgár voksolt arra, hogy a fejlődés bármely szakaszában élve született csecsemőket jogi értelemben igenis tekintse az állam személyeknek. Továbbá arra, hogy a (sikertelen) abortusz ellenére élve született csecsemőknek is járjon orvosi ellátás - azokra pedig, akik megszegik a hatályos rendelkezéseket, akár 50 ezer dollár pénzbüntetést és/vagy akár 20 év börtönbüntetést is ki lehessen szabni.

A szavazók többsége - 52,17 százalék (216.415 fő) - azonban a „nem”-re voksolt, így Montana államban azok a csecsemők, akik csodával határos módon túlélték az abortálást, az élve születés után sem lesznek szívesen látva az élők között.

(Ballotpedia/Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!