Megvárták, míg elmegy a tömeg: nőket, gyerekeket, időseket vert az Antifa és a BLM a Trump-párti tömegtüntetés után Washingtonban
Petárdákat és tüzijátékot robbantottak több étteremben is közben
Megvárták, míg elmegy a tömeg: nőket, gyerekeket, időseket vert az Antifa és a BLM a Trump-párti tömegtüntetés után Washingtonban

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 11. 15.
Hiába próbálja hetek óta a Trump-párti szavazótáborra rásütni a potenciális polgárháborús erőszak bélyegét a média, a szombati tömegdemonstráció mutatta meg igazán, melyik oldal eszköze a megfélemlítés és az erőszak.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

Hatalmas spontán szerveződő tömegdemonstrációt jelentettek be vasárnapra Trump-párti szavazócsoportok az elnök melletti kiállás jegyében. Habár az amerikai és hazai mainstream sajtóban is igyekeztek úgy beállítani a tüntetést, mint amin szélsőjobboldali fanatikusok pár ezren voltak jelen, – több kép, felvétel és többek között a Hetek helyszíni tudósítója is arról számolt be, hogy még a visszafogott becslések szerint is alsó hangon tízezrek gyűltek össze, hogy Trump mellett kiálljanak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hetek (@hetek.hu)

 

Az Egyesült Államokban már két közel két hete tart a vita az amerikai elnökválasztás eredményeit illetően, ami a választás napján egyértelmű Trump-győzelmet, majd pár nappal később a további beérkező szavazatok megszámolásával pedig egyértelmű Biden-győzelmet mutatott. A republikánus tábor és főként Trump stábja szerint választási csalás történt, olyan szintű, ami több billegő államot is a vizsgálatokat és bírósági döntéseket követően az ő javukra billenthet majd, így a választás még nem lefutott. 

 

A szombati demontstráción hatalmas tömeg gyűlt össze Washington DC-ben, a helyszínről a Hetek tudósítója elképesztő hangulatról számolt be. Bár már nap közben is gyülekeztek a szélsőbaloldali tüntetők, a durva erőszakos támadások csak az este beálltával kezdődtek meg, amikor már a tömeg nagyja elvonult. 

Az erőszakra talán egyedül a Proud Boys nevezetű szélsőjobboldalinak tartott szervezet számított, ők több ízben is tömegverekedéssel vették fel a harcot a nagy csoportokba verődött felfegyverkezett fekete ruhás Antifa-, és BLM-bandákkal. A Proud Boys korábban kampánytéma is volt, miután az első elnökjelölti vitán Donald Trumptól azt kérték, hogy utasítsa el a szélsőjobboldali erőszakos szervezeteket, köztük őket is. A kérés azért volt abszurd, mert Trump ezt már számtalanszor megtette. A Proud Boys esetében azt hozzák fel szokszor ellenérvként, hogy a szervezetet egy fekete, kubai férfi vezeti. Trump egyébként válaszában felemlegette, hogy manapság a terrort, megfélemlítést és erőszakot inkább a másik oldal, például az Antifa alkalmazza. Így volt ez szombat éjjel is. 

 

A Million MAGA March-on részt vevő később hazainduló demonstrálóknak a rendőri lezárások miatt nem egy ízben az ellenséges és erőszakos bandákon keresztül kellett eljutniuk az autójukhoz. 

Egy fekete nő például megüttt egy férfit csak azért, mert Trump-zászlót vitt magával: 

 

A zavargók egy idős párt szintén azért kezdtek el zaklatni, mert Trump-zászló volt a kezükben: 

 

Egy másik idős embert ellöktek, lelocsoltak és elkezdtek üldözni:

 

Trump-párti nők egy csoportját is célba vették, hátulról ütve meg őket: 

 

Egy Trump-párti fekete nő a gyermekét tartotta a kezében, amikor körbevették és elkezdték lökdösni. A rendőrökhöz fordult segítségért:

 

Egy másik többgyermekes család halálra rémülten próbált eliszkolni az őket zaklató Antifa-tüntetők elől. Többen közülük sírva fakadtak: 

 

 Egy fiatal pár is a célkeresztbe került, a BLM-tüntetők tojásokkal és más ismeretlen folyadékkal dobálták meg/öntötték le őket. A lány sírva fakadt félelmében: 

 

Egy másik idős Trump-párti tüntetőt konkrétan hátulról támadva ütött ki egy fekete demonstráló. Később előállították az erőszakos tett miatt, illegális fegyverek sorát tartotta magánál (lőfegyverek és nagy kések):

 

Egy férfit egy lopott Trump-zászlóval vertek fejbe: 

 

A tüntetéstől függetlenül is érte rendbontás az ottlakókat. Több étterembe is tüzijátékot és petárdát dobtak be az Antifa-tagok:

 

 Az este egy pontján azt a Hilton hotelt is célba vették, ahol az információik szerint több Trump-párti tüntető is megszállt. Bár itt többnyire a hotelszobákba lézerezésben merült ki a rendbontás, valamit a szállodába érkező vendégek zaklatásában: 

 

Az este során történt incidensekről azóta is folyamatosan kerülnek fel a felvételek. Egyelőre megbecsülhetetlen, hány embert támadtak meg a békés felvonulást követően.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!