Megtörtént: Putyin percekkel ezelőtt jelentette be a megszállt területek Oroszországhoz csatolását
„A Donbász térségében élők örökké orosz állampolgárok lesznek” - fogalmazott
Megtörtént: Putyin percekkel ezelőtt jelentette be a megszállt területek Oroszországhoz csatolását

Forrás: Youtube/Orosz hírek

2022. 09. 30.
Délután 2 óra után nem sokkal megtartotta előre beharangozott beszédét Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki hivatalosan is bejelentette, hogy Oroszország magához csatolja a megszállt ukrán területeket. De a Nyugatnak való odamondások sem maradtak el.

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Mint fogalmazott, a négy régió lakossága meghozta döntését.

„Az eredmények ismertek, jól ismertek"

- fogalmazott.

„Biztos vagyok benne, hogy a Szövetségi Gyűlés támogatni fogja az Orosz Föderáció négy új (jog)alanyát... mert ez emberek millióinak az akarata" - mondta Putyin hatalmas taps közepette.

Mint kijelentette, az eredmények a szavazók „velük született jogait" tükrözik, majd arra tért ki, hogy a történelem során oroszok generációinak sora harcolt ezekért a vidékekért.

Aztán egy perc néma csendet kért Putyin, hogy így emlékezzenek meg az elhunyt katonákról. Hangsúlyozta, hogy bátor katonák vesztették életüket a harcmezőn a különleges műveletek során, akik Oroszország hősei.

Az elnök elmondta, hogy szeretné, ha Kijevben és Nyugaton mindenki hallaná, hogy a Donbász térségében élők örökké orosz állampolgárok lesznek.

A kijevi hatóságoknak pedig

„tisztelettel el kell fogadniuk ezt az akaratnyilvánítást".

Szerinte ez az egyetlen út a békéhez, és Oroszország minden eszközzel meg fogja védeni földjét, hogy biztosítsa a nép számára a biztonságos élet feltételeit.

Kiemelte, hogy Oroszország újjáépíti a lerombolt városokat és falvakat, fejleszteni fogja az infrastruktúrát, az egészségügyet és az oktatást.

Putyin ezután megismételte azokat a korábbi állításait, hogy a Nyugat a Szovjetunió bukása óta próbálja térdre kényszeríteni Oroszországot. A Nyugat az új valutáival és technológiai fejlesztéseivel akarja hatalmába keríteni az országot, és megpróbálják eltörölni az orosz kultúrát.

Az elnök „kapzsinak” nevezte a Nyugatot, mivel szerinte azt akarják elérni, hogy Oroszország a „gyarmatuk” legyen. Ezért is folytat a Nyugat „hibrid háborút” ellenük.

„Nem szabad társadalomként akarnak látni bennünket, hanem rabszolgák tömegeként."

Az Északi Áramlat körüli botrányokra áttérve, az elnök szabotázzsal vádolta az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát. Szerinte a britek segítettek „megszervezni (az Északi Áramlat) csővezetékeinek felrobbantását”.

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!