Orosz védelmi miniszter: Oroszország háborúban áll a kollektív Nyugattal
Összesen 300 ezer tartalékost hívnak be
Orosz védelmi miniszter: Oroszország háborúban áll a kollektív Nyugattal

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 09. 21.
Szergej Sojgu részleteket árult el a részleges mozgósítással kapcsolatban Vlagyimir Putyin reggeli bejelentése után.

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Ahogy arról beszámoltunk, Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósítást jelentett be szerda reggeli televíziós beszédében. Erről bővebben itt olvashat. A bejelentést követően Szergej Sojgu védelmi miniszterrel készített interjút vetítettek, amiből további részletek derültek ki. 

A tárcavezető szerint Oroszország háborúban áll a kollektív Nyugattal.

Ezt azzal támasztotta alá, hogy Ukrajna már régen kifogyott a fegyverekből, és nyugati segítség nélkül nem tudná folytatni a harcot. Elmondása szerint eddig valamivel több, mint 5900 orosz katona halt meg a „különleges hadművelet során”, és hogy a sebesültek döntő többsége már visszatért a szolgálatba. 

Szavai szerint a konfliktus kezdetén mintegy 201-202 ezer főt számláló ukrán fegyveres erők több mint 100 ezer embert, 61 207 halottat és 49 368 sebesültet vesztettek. 

Sojgu belejelentette, hogy összesen 300 ezer tartalékost hívnak be a részleges mozgósítás során. 

A védelmi miniszter ugyanakkor leszögezte, hogy diákokat és sorkatonákat nem küldenek harcolni. Ugyanakkor kijelentette, hogy hatalmas, 25 millió fős „erőforrással” rendelkeznek, aminek most nagyjából az 1-1,1 százalékát hívják be. 

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!