Megdöbbentő: transznemű esküvőt tartottak Magyarországon - videó
A házasság törvényes, mivel a betű szerint egy "férfi" és egy "nő" szövetsége
Megdöbbentő: transznemű esküvőt tartottak Magyarországon - videó

Forrás: Youtube/Reuters

2020. 11. 09.
Törvényes házasságot kötött egy transznemű pár, Magyarország történetében először. Két transznemű nő egy önkormányzati teremben kötötte össze életét Polgárdiban. Minderre úgy kerülhetett sor, hogy hivatalos dokumentumaikban az egyikük férfiként, a másikuk viszont módosítást követően nőként van azonosítva.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

A magyar alkotmány rögzíti, hogy a házasság egy nő és egy férfi szövetsége. A kormány a közelmúltban több ízben felszólalt az LMBTQ+ propaganda, különösen a gyermekeket célzó propaganda ellen a Meseország Mindenkié gendermesekönyv kapcsán, egy közelmúltban, idén májusban elfogadott törvény egy paragrafusa pedig nyíltan kimondja, az anyakönyvben rögzített születési nem nem változtatható meg.

Az államilag elismert transzgender-házasságra úgy kerülhetett sor mégis, hogy egyikük születési neme a hivatalos dokumentumaiban férfiként van feltüntetve, míg másikuknak viszont sikerült a törvény elfogadása előtt megváltoztatnia nevét a személyigazolványában és egyéb azonosító irataiban nőre. Így tulajdonképpen a betű szerint házasságuk egy "férfi" és egy "nő" szövetsége.

Mindkét "férfinek"  volt már családja, amikor úgy döntöttek, "nőként" kívánják folytatni életüket. Összesen hét gyermekükből a ceremónián egyedül egyikük fia volt jelen.

“Valóra vált az álmunk. Annyira boldogok vagyunk, hogy hivatalos pecsétet kapott a kapcsolatunk,"

- jelentette ki a "férj" újdonsült "felesége" kezét fogva.

Az esküvőre nem sokkal azután került sor, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes megerősítette, hogy az LMBTQ+ kapcsolatokat nem szabad családnak hívni, mert az "szentség", illetve nem szabad megengedni hogy gyermekeket adoptáljanak, mert

"a gyerek egészséges fejlődéshez való joga erősebb, mint a homoszexuális párok joga egy gyerekhez."

(Reuters/Hetek)

hetek
Előfizetési nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!