Márki-Zay: ez Orbán őszödi beszéde - káosz Budapest belvárosában az ide-oda vonuló tömeg miatt
Körbegyalogolták néhányszor a belvárost a kormányzati intézkedések miatt tüntetők
Márki-Zay: ez Orbán őszödi beszéde - káosz Budapest belvárosában az ide-oda vonuló tömeg miatt

Forrás: ATV

2022. 07. 16.
A fővárosi Jászai Mari térnél, a rakparton tüntetett a Mindenki Magyarországa Mozgalom szombaton.

Az Ébredj, Magyarország! - Kiállás a rendszer áldozataiért elnevezésű esemény Facebook-oldalán azt írták, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adóját fizetők (katások), a tanárok, a rendőrök, az egészségügyi dolgozók, a nyugdíjasok és mindazok érdekeit képviselik, akiket szerintük az Orbán-rendszer "nyomorba dönt".

A demonstráción Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke azt állította, hogy

ez a hét a megszorításokkal Orbán Viktor "őszödi beszéde" volt.

Száz nap alatt a Fidesz minden kampányígéretéről bebizonyította, hogy hazugság volt - jelentette ki.

A nagyobbik kormánypárt azzal vádolta az ellenzéket, hogy az meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, végül azonban éppen a Fidesz tett így - vélekedett Márki-Zay Péter.

Szerinte aki még mindig elhiszi a fideszes hazugságokat, az menthetetlen.

Márki-Zay Péter azt hangoztatta, hogy ők minden magyar emberért kiállnak, és mindenféle korrupció ellen fellépnek.

Vajda Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő kifogásolta, hogy a jövő évi költségvetésben 5,2 százalékosra tervezték az inflációt, miközben az a napokban 12 százalékos. A kormány idénre és jövőre is "bődületes megszorításokat" tervez - vélekedett.

Kijelentette:

ha a kormány abbahagyná az "ipari méretű lopást", akkor minden vita megoldódna az Európai Unióval.

A jelentős pénzromlás oka nem az orosz-ukrán háború: valójában "fideszes választási inflációról" van szó, amelyet a szerinte hiteltelen kormány idéz elő - fogalmazott Vajda Zoltán.

Az országgyűlési képviselő úgy vélekedett, hogy átfogó antikorrupciós csomagra van szükség, el kell fogadni a globális minimumadót, valamint növelni kell a jóléti kiadásokat.

A rendőrség a honlapján azt közölte: a gyűlésről távozó emberek kisebb csoportja felment a Margit-hídra és a pesti hídfőnél elfoglalta az úttestet. A tömeg később elindult a Nyugati-tér felé, akadályozva a 4-es és 6-os villamosok közlekedését is.

A hírportálok tudósítása szerint a tömeg több részre szakadva lényegében keresztül-kasul bolyong Budapest belvárosában, így elég kaotikussá vált a közlekedés. 

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!