Már a gyerekek megchippelése mellett érvel a Világgazdasági Fórum
Mutatjuk, miért tartják jó ötletnek
Már a gyerekek megchippelése mellett érvel a Világgazdasági Fórum

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 09. 19.
A Világgazdasági Fórum hivatalos oldalán megjelent írásban azokat a problémákat veszi sorra, amelyek egycsapásra megoldódnának, ha hajlandók lennénk gyerekeinkbe chipet ültetni. A szervezet felvázolja a chipekben, illetve a kiterjesztett valóságban rejlő lehetőségeket és értékét – ideértve a gyermekek biztonságát is.

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

A Világgazdasági Fórum érvelése szerint a chipek gyermekekbe történő beültetése biztos és racionális lépés lenne a biztonságuk szavatolására – de ebben a körben nem csupán a nyomon követhetőség jöhet számításba.

A chipek ugyanis akár az alanyok egészségügyi adatait is képesek begyűjteni – így a korábbi betegségekre, vagy éppen a különböző allergiákra vonatkozó információkat –, aminek köszönhetően egy váratlan vészhelyzet esetén a gyermeket a megfelelő orvosi ellátásban tudják részesíteni az orvosok.

Az etikai jellegű fenntartásokra, aggodalmakra válaszolva a Világgazdasági Fórum kiemelte, hogy az implantátumok számára húzott határokat, korlátokat etikai szempontok, az erről folytatott viták jelölik ki, nem pedig az, hogy mik a rendelkezésre álló tudományos lehetőségek.

Még az életmentő technológiai vívmányok esetében is elengedhetetlen ugyanis a megfelelő etikai és a jogi keretrendszer a szervezet szerint.

Az említett írásra a Walletmor nevű chipgyártó cég hívta fel a figyelmet közösségi oldalán, amely vállalat már hazánkban is terjeszkedik.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, már Magyarországon is elérhető az az érintéses fizetésre alkalmas chip, amelyet a bőr alá lehet ültetni. A chipet a Walletmor dobta piacra itthon. A brit-lengyel cég elsőként kezdte forgalmazni a civil személyek számára gyártott új chipeket, írtunk róla korábban.

(Weforum/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!