Magyarország ma hadban állna, ha a baloldal lenne kormányon Gulyás Gergely szerint
A Miniszterelnökséget vezető miniszter Márki-Zay kijelentéseire reagált
Magyarország ma hadban állna, ha a baloldal lenne kormányon Gulyás Gergely szerint

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

2022. 03. 18.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ha ma a baloldal lenne kormányon, akkor hadviselő fél lenne Magyarország.

A tárcavezető hangsúlyozta: a választási kampányban Márki-Zay Péter, "a baloldal miniszterelnök-jelöltje sokadjára próbálja immáron önmagát megcáfolni", de a valóság az, hogy mind ő, mind pedig a baloldalt alkotó pártszövetség szinte valamennyi vezető politikusa egyértelművé tette, hogy

vagy katonákat vagy fegyvereket, vagy mindkettőt küldene a háborúba, ami azzal a veszéllyel járna, hogy Magyarország belesodródna ebbe a konfliktusba.

Leszögezte: a kormányoldal véleménye szerint az ország békéjét és biztonságát kell megőrizni. "Természetesen szeretnénk, ha mielőbb béke lenne, de ezt mi eldönteni nem fogjuk tudni, ezért a legfontosabb, hogy kimaradjunk a háborúból" - nyomatékosította.

Márki-Zay Péter eddigi nyilatkozatai alapján úgy vélte:

ha ma a baloldal lenne kormányon, akkor hadviselő fél lenne Magyarország.

Felhívta a figyelmet: a "sokszínű" ellenzéki koalíció különböző pártvezetői az elmúlt napokban is azt nyilatkozták, hogy fegyvereket, illetve katonákat kell küldeni, ahogy ezt miniszterelnök-jelöltjük is többször elmondta. "Természetesen a következtetéseket a választóknak kell levonni" - jegyezte meg.

Hangsúlyozta: a kormánypártok véleménye mindig az volt, hogy a béke pártjára kell állni, nem szabad belesodródni a háborúba, és ezért nem szabad "ilyen felelőtlen nyilatkozatokat tenni, mint amit a baloldal miniszterelnök-jelöltje tett".

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!